Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Velikonočno obdarovanje

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: PANORAMA
Velikonočno obdarovanje Območni odbor SDS Brežice vsako leto skozi različne aktivnosti priskoči na pomoč posameznikom v stiski. Še posebej se na te osredotoči ob družinskih praznikih. Ti z navadami obdaritve in blagostanja v hiši prinašajo dodatno stisko med ljudi, ki se dnevno borijo s preživetjem. Na priporočilo članov je SDS tudi letos za Velikonočne praznike obdarila sedem družin - štiri v Brežicah in po eno v Slogonskem, na Malem Obrežu in Sromljah. V svojo velikonočno košarico so družinam položili tradicionalne velikonočne dobrote - pisanke, šunko, hren, kruh in potico. Tako bodo vonjave dobrot vsaj za trenutek odnesle misli od težkega vsakdana. Tradicijo obdaritve so člani SDS nadaljevali tudi v sodelovanju z društvom Ozara, kjer pomoč najdejo ljudje s težavami v duševnem zdravju. Uporabniki društva so ob prejemu darov pripravili za člane SDS presenečenje. Svojo zahvalo so izkazali skozi kulturni program, podarjenim ročno izdelanim gobelinom pisanih tulipanov in kosom domače potice. Društvo Ozara je kot član OO SDS obiskal tudi župan občine Brežice Ivan Molan. Po krajšem kulturnem programu je sledilo prijetno druženje ob mizi, polni dobrot.

Ob tej priložnosti se je naša uporabnica še posebej zahvalila tajnici odbora gospe Tatjani Močan, županu Ivanu Molanu, poslancu v DZ mag. Andreju Vizjaku, podžupanji Patricii Čular in vsem članom OO SDS Brežice za nesebično in srčno pomoč ob reševanju njene življenjske problematike.

Pismo z Ozare:V ponedeljek 6. aprila v popoldanskih urah so nas v prostorih društva OZARA Brežice že drugo leto zapored obiskali člani Odbora stranke SDS Brežice na čelu z županom Občine Brežice gospodom Ivanom Molanom, ki je prisotnim članom namenil tople besede ob bližajočih se praznikih. Prav tako je zbrane nagovoril predsednik društva OZARA SLOVENIJA mag. Bogdan Dobnik, ki je izrazil zadovoljstvo ob obisku in se zahvalil za dosedanje sodelovanje in nesebično pomoč. Gostje so nas s svojim obiskom ponovno prijetno presenetili, razveselili in obdarili s košarico velikonočnih dobrot. Uporabniki in zaposleni društva OZARA Brežice smo se gostom predstavili s kratkim kulturnim programom, seznanili pa smo jih tudi s programom in cilji našega dela, ki so nuditi pomoč in podporo ljudem s težavami v duševnem zdravju v vsakdanjem življenju. Po končanem kulturnem programu smo se vsi skupaj preselili v kuhinjo, kjer je sledilo prijetno druženje ob okusnem prigrizku. Županu in gostom smo se še enkrat prisrčno zahvalili za njihov obisk in podarjene darove.

« Nazaj na seznam