Časopis za pokrajino Posavje
25.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vitalna pri devetdesetih letih - fotogalerija

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: PANORAMA
Vitalna pri devetdesetih letih - fotogalerija V sevniški enoti Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca je 27. aprila praznovala 90. rojstni dan Marija Mesojedec, ki so jo sprejeli v oskrbo pred dvema letoma po poškodbi kolka. Z možem, ki je že pokojni, sta si ob skromni rudarski plači postavila hišo na Pijavicah v KS Tržišče v sevniški občini. V zakonu so se jima rodila tri brhka dekleta - Nada, Jelka in Milena. Ker je bilo zemlje in denarja malo, je hodila Marija, ki ni bila zaposlena, »v tabrh«, delat k premožnejšim kmetom. Kljub vsakodnevnemu trdemu delu in stalni skrbi za svojo družino je ohranila vedro naravo in optimizem. »Pri njej je bil vedno vsakdo dobrodošel,« je bila zgovorna njena hči Milena, ki se je po poroki odselila na Notranjsko - najdlje od Marijinih treh hčera. Najstarejša Nada si je ustvarila nov dom v Lončarjevem Dolu, najmlajša Jelka je ostala doma, na Pijavicah.

Danes 90-letna ženica se v sevniški enoti dobro počuti, zato ni sprejela predloga svojih hčera, da bi se vrnila na domačijo. Zaposleni imajo o svoji varovanki same pohvalne besede, saj se zna pošaliti in biti vesela. »Vsi jo imajo radi, ker je pozitiven človek,« je dejala Franja Svažič, vodja enote.

Z obiskom in darilom jo je danes skupaj z njenimi hčerami, vnuki in pravnuki, predstavniki KS Tržišče, dveh šolarjev OŠ Tržišče, predsednice RK Sevnica Ivice Lindič razveselil tudi sevniški župan Srečko Ocvirk, ki je vitalni Mariji zaželel obilo dobrega zdravja in nadaljnjega dobrega počutja.

Več utrinkov s praznovanja pa v fotogaleriji.

S.R.

« Nazaj na seznam