Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vpis v izobraževalne programe za odrasle že poteka

Objavljeno: Petek, 11.09.2020    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
LU Krško-vpis v izobraževalne programe
Jeseni v šolske klopi ne sedejo le mladi, ampak se začnejo tudi številni tečaji, študijski krožki, delavnice in predavanja za odrasle na Ljudski univerzi Krško.

Ljudska univerza Krško je edini javni zavod za izobraževanje odraslih v regiji Posavje. Ima bogato tradicijo, saj je lani praznovala 60 letnico delovanja. Program, ki so ga pripravili, je pester in zanimiv za vse skupine odraslih: zaposlene, nezaposlene, mlade in starejše.

Program osnovne šole za odrasle je namenjen vsem, ki niso uspešno dokončali rednega šolanja in je za udeležence brezplačen. Zanimiva so tudi usposabljanja za pridobitev nacionalnih poklicnih kvalifikacij (NPK). Med številnimi neformalnimi izobraževalnimi programi za odrasle lahko izbirate med tečaji tujih jezikov (angleščina, nemščina, italijanščina, francoščina, ruščina), tečaji računalništva (računalniška pismenost za odrasle, Word, EXCEL), študijskimi krožki, delavnicami in predavanji za starše. Za upokojence organizirajo tečaje in krožke v okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje.

Ljudska univerza Krško nudi tudi brezplačno učenje v Središču za samostojno učenje ter ustrezno informiranje in svetovanje za izobraževanje. V okviru projekta Svetovanje za zaposlene v Posavju 2016 do 2022 pa poteka, poleg informiranja in svetovanja, še karierno svetovanje, vrednotenje neformalno pridobljenih znanj in usmerjanje v nadaljnje izobraževanje.

Med projekti Ljudske univerze Krško velja omeniti še Večgeneracijski center Posavje, ki deluje v Krškem, v Brežicah in v Sevnici ter zagotavlja brezplačne vsakodnevne aktivnosti za vse generacije ter projekt socialne aktivacije »Aktivirajmo Posavje!«, kjer nudijo podporo in strokovno pomoč brezposelnim osebam, prejemnikom denarne socialne pomoči in osebam z različnimi socialnimi težavami.

Informiranje in svetovanje ter vpisi potekajo v septembru na Ljudski univerzi Krško vsak delovni dan med 8. in 15. uro osebno ali po telefonu 051 279 633. Zaradi trenutnih razmer so vpisna mesta omejena.

Več o posameznih programih najdete na spletni strani https://www.lukrsko.si/katalog-izobrazevanj.html. Vabljeni, da stopite na pot učenja z Ljudsko univerzo Krško.
 
Vir: LU Krško
 
« Nazaj na seznam