Časopis za pokrajino Posavje
1.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vranje prvoaprilske šale

Objavljeno: Sreda, 07.04.2021    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
IMG_5460
Vedno pogosteje se sliši: »Sreča nam ni ni bila naklonjena, spet smo v lockdownu.« To se sliši od povsod in od vseh. Ne, sreča v zadnjem letu ni naklonjena nikomur. Mokriške vrane so obstajale izven epidemije en sam mesec. Vendar se zdi, da se je treba prav zato, ker smo v tej nesrečni epidemiji, še bolj šaliti. Smeh je zdravilo, je pol zdravja, kot radi rečemo. Kljub temu tudi ta humor, tudi ta smeh postaja vedno bolj obupan in zdi se, da je ponovni lockdown le slaba prvoaprilska šala.

KUD Mokriške vrane so za prvi april načrtovali … eh, kaj bi govorili, bolje, da vam prihranijo načrtovane prvoaprilske potegavščine za naslednje leto. Nikamor se jim ne mudi, vendar so letos nekaj malenkosti že uspeli izpeljati.
IMG_5462

Letošnje leto so spet začeli s Pustnimi mokriškimi novicami, tokrat bistveno bolj obsežnimi kot lansko leto in v drugih barvah, a zato nič manj zabavnih, jih je pa spremljalo nekaj težav več kot lani. A saj veste, kaj Vrane in Vrani pravijo o težavah? Težave so zato, da se rešijo! Kreativni dvojici, Kaji Črpič in Anji Krušnik Cirnski, se je pridružila še asistentka urednice, Vanja Gajski. Letošnji izziv Pustnih mokriških novic je bil v njih poiskati skrito vrano, ki jo je po le pol ure uspešno našla Barbara Zevnik. Potem nam je leto prineslo gregorjevo, star slovenski praznik zaljubljenih ptičkov, ki smo ga obeležili s spuščanjem gregorčkov. Umetniško in obrtniško vodstvo sta prevzeli sestri Novosel, Anja in Urška.

Komaj smo se vsi skupaj nekako navadili, da je nekaj majhnega le dovoljeno … lockdown. Obup, živi obup. Anonimni in zanesljivi vir nam pravi, da se je uredniškemu odboru začelo skoraj mešati.

A ker so to pač srake in srakoperi, ki sebi in drugim ne dajo miru, ki bodo rešitev vedno videli, so le dan pred prvim aprilom podelili nagrado Barbari Zevnik, za las je šlo! Za nagrado je prejela sprehod z bodočim in (samo)oklicanim mokriškim grofom (kdo to je, si poglejte v Pustnih mokriških novicah) in seveda smeh. Obenem smo na prvi april naše krajane presenetili z »memi«, napisanimi s poudarkom na KS Jesenice in Velika Dolina.

Nazadnje pa: povorka. Ne pustna, temveč prvoaprilska. Kaj smo počeli? Nič, vozili smo z avtomobili po obeh KS in trobili, dokler nam troblje niso crknile. Zakaj? Napisi na zadnjem avtomobilu v povorki razložijo vse: »Ni protest, je pa prvi april. Vrane vas mado rade!«

Sreča ni nobenemu prav zares naklonjena v zadnjem letu. Zato jo je treba iskati in ustvarjati.

Vir: KUD Mokriške vrane
« Nazaj na seznam
»