Časopis za pokrajino Posavje
28.03.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Začenja se veseli december krške ZPM

Objavljeno: Sreda, 09.12.2009    Rubrika: PANORAMA
Začenja se veseli december krške ZPM V ponedeljek se pričenja tradicionalni VESELI DECEMBER z prihodom dedka Mraza. Zveza prijateljev mladine Krško je v sodelovanju z društvi prijateljev mladine v občini Krško in občini Kostanjevica na Krki pripravila  program. Že v nedeljo, 13. decembra, bodo v Krško pripotovali mladi iz Pirana iz plesno akrobatske skupine FLIP, ki bodo v ponedeljek, 14. decembra, v Športni dvorani srednje šole na dveh predstavah izvajali show »Do vsakega srca« za osnovnošolce. V torek, 15. decembra, pa v organizaciji ZPM Krško prihaja dedek Mraz v Kulturni dom Krško s predstavo Nodi pričakuje dedka Mraza.

To je ena najlepših lutkovnih predstav, ki otroško domišljijo popelje v svet pravljice in katero otroci spremljajo tudi na malih ekranih. Odziv otrok, ki so si predstavo uspeli ogledati v lanskem letu, je zelo dober. Prva predstava bo ob 16. uri, druga pa ob 17. uri. Vsi otroci iz krajevnih skupnosti Krško, Gora, Dolenja vas in Zdole so prejeli osebna vabila na predstavo.

Nodi in njegova prijatelja, Medika in gospod Majavko, sprehajoč občudujejo svoje lepo okrašeno mesto. Komaj čakajo, da jih obišče dedek Mraz. Pogovor nanese na pričakujoča darila, ampak Nodi se spomni, da še ni napisal pisma ... Kmalu nastopi obisk dedka Mraza in njegovega palčka Pomagalčka, ki skrbno proučita Nodijevo pismo. Skupaj z otroki se dogovorita, ali si Nodi res zasluži v pismu omenjeno darilo. Naslednje jutro Nodi doživi presenečenje ... Presenečenje pa doživijo tudi otroci v dvorani, katere obišče in obdari pravi dedek Mraz.

Obdaritve predšolskih otrok bodo tudi letos potekale v avli Kulturnega doma po predstavi.

 

V. B.

 

« Nazaj na seznam