Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zaključek natečaja Evropa v šoli

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: PANORAMA
Zaključek natečaja Evropa v šoli 5. maja je potekala državna zaključna prireditev »Evropa v šoli« v Mariboru. Na prireditev je v organizaciji Zveze prijateljev mladine odšlo tudi 63 mladih ustvarjalcev in njihovih mentorjev iz Posavja. Na prireditvi so bile tudi mladim Posavcem podeljene priznanja in nagrade, in sicer: za sodelovanje na literarnem natečaju - 1. mesto v prvi triadi Anji Žniderič iz 2. razreda OŠ Blanca za izštevanko z naslovom: Imam idejo; 2. mesto v drugi triadi Andreji Kolman in Luciji Jazbec iz 5. razreda osnovne šole Sava Kladnika za pesem z naslovom : Imam idejo o ekologiji ter 3. mesto v kategoriji srednjih šol Gregorju Kužniku iz Strokovne gimnazije Krško za Najstniško razmišljanje. Mladi Posavci so se izkazali tudi na likovnem in raziskovalnem natečaju. Za 3. mesto v tretji triadi likovnega natečaja je prejela priznanje in nagrado Maruša Rimc za delo pod naslovom Moje mesto, v raziskovalnem natečaju v tretji triadi pa so prejele priznanje in nagrado za 1. mesto za raziskovalno delo Počutim se bolje Xhejni Nasufi in Andreja Turk, vse tri nagrajenke so iz osnovne šole Jurija Dalmatina Krško.

Natečaj Evropa v šoli je v Sloveniji letos že desetič organiziral Nacionalni odbor, v katerem sodelujejo člani in članice iz vladnih in nevladnih organizacij. V šol. letu 2008-2009 je potekal pod naslovom »Imam idejo«. V natečajih že vse od začetka sodeluje večina osnovnih in srednjih šol v Posavju. ZPM Krško vsa leta koordinira izvajanje projekta v Posavju, spodbuja osnovne in srednje šole k sodelovanju na natečaju; imenuje in organizira delo ocenjevalnih strokovnih žirij za likovna, literarna, raziskovalna in fotografska dela; zbira likovna, literarna, raziskovalna in fotografska dela; posreduje izbrana dela državnim strokovnim žirijam; na regionalni ravni organizira prireditve ali druge oblike predstavitve ustvarjalnega dela učencev.

ZPM Krško posreduje nacionalnemu odboru poročila o prispelih likovnih, literarnih, raziskovalnih in fotografskih prispevkih ter pripravi vse potrebno za organizirano udeležbo na zaključni državni prireditvi, ki poteka vsako leto ob Dnevu Evrope. ZPM Krško je doslej sodelovala pri nagrajevanju najboljših ustvarjalcev in njihovih mentorjev, izvedbi mednarodnega tabora v Sloveniji in tudi pri organizaciji odhodov nagrajencev iz Posavja na mednarodne tabore.

Vida Ban, regijska koordinatorka NO EVŠ za Posavje

 

 

 

 

« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte