Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Živahen utrip s posavskimi stojnicami v krški Qlandii

Objavljeno: Petek, 15.09.2023    Rubrika: PANORAMA Redakcija
DSC_1882

Na Ql dogodku se je predstavila tudi Šola zdravja Krško.

V četrtek 14. septembra, je bilo v Qlandii Krško še posebej pestro in živahno, saj so se s stojnicami predstavila različna posavska društva in organizacije v okviru QL aktivnosti za Posavce pod sloganom Aktivirajmo sebe in naše otroke.

Kot je za naš medij povedala Sergeja Bogovič, marketing managerka Qlandie Krško, gre tokrat za velik dogodek za krško Qlandio, ker se z njim začenja sezona dogodkov, ki trajajo od sredine septembra pa do sredine junija. »Dogodki, ki jih pripravljamo, so ciljno usmerjeni v družine, otroke, pa tudi v starostnike, študente, dijake. Privabiti želimo kar največ ljudi iz Posavja,« je še dejala Bogovič in poudarila, da se v okviru tokratnega dogodka predstavlja lepo število posavskih društev in organizacij. »Zahvala gre tudi policistom PU Krško, ker dogodke skrbno varujejo v lokalni skupnosti, zato si zaslužijo pohvalo, saj redno uspešno sodelujemo z njimi,« je še dejala Bogovič.
DSC_1852

Organizatorka in povezovalka dogodka Sergeja Bogovič, marketing managerka Qlandie KrškoNa dogodku so bile prisotne Ql animatorke, ki so poskrbele za zabavo najmlajših, obiskala pa jih je tudi čisto prava maskota nakupovalnega središča papagaj Qlček, ki je navdušil otroke in kakšnega tudi stisnil v topel objem.

Živahen vrvež pri stojnicah posavskih organizacij in društev

Obiskovalci so se lahko sprehodili in ustavili pri številnih stojnicah, med drugim so svoje aktivnosti skupaj z mini poligonom za otroke predstavili ŠD Telovaj, predstavila se je šola učenja angleškega jezika po metodi Helen Doron ter Zveza prijateljev mladine Krško, ki letos obeležuje 70 let delovanja.
DSC_1904

Na dogodku so bile tudi predstavnice Zveze prijateljev mladine Krško, ki letos obeležuje 70 let delovanja.Mimoidoči so se ustavili tudi pri Plesnem društvu SalSon, ki bodoče plesalce salse in bachate vabi med svoje vrste, svoje aktivnosti so predstavile tudi vestne članice Šole zdravja, ki sicer vsako jutro pridno telovadijo na prostem v oranžnih majicah. Stojnico je imelo društvo ŠD Sporti, ki je v Posavju poznano predvsem po izposoji napihljivih igral za otroke; Fight club Shony je zainteresiranim predstavil osnove borilnih veščin, v poslovni svet so zbrane popeljale članice Kluba poslovne odličnosti, več o samem študiju energetike pa je bilo moč izvedeti na stojnici Fakultete za energetiko. Za otroke pa je bila še posebej zanimiva stojnica Sončne svetovalnice, ki sicer nudi pomoč otrokom, mladim in odraslim.
DSC_1869

Stojnico na dogodku je imel tudi Zavod Neviodunum z razstavljenimi knjižnimi uspešnicami in nagradno igro.Na dogodku je imel svojo stojnico tudi Zavod Neviodunum, ki je mimoidočim predstavil serijo knjižnih del, ki so izšla v okviru omenjene založbe, ravno tako pa je potekala nagradna igra, posvečena 25. obletnici obstoja časopisa Posavski obzornik, ki je obiskovalce še posebej pritegnila. Najmlajši so v dar prejeli eno izmed knjižnih del o glavnem junaku Brinu avtorice Maruše Mavsar, kar je malčkom narisalo nasmeh na obraz. V okviru stojnice pa je bilo izpostavljeno tudi knjižno delo mlade pisateljice iz Posavja Aldine Bajrović, ki je nastalo v angleškem jeziku in nosi naslov A Bad Day Doesn't Mean a Bad Life, kar v prostem prevodu pomeni, da slab dan še ne pomeni, da je življenje slabo.

Redne aktivnosti v krški Qlandii

Kot je še povedala margeting managerka Qlandie Krško Sergeja Bogovič, so letos v Qlandii vzpostavili »dva redna mesečna dogodka, in sicer je prvi: Ql dan dobrega počutja vsak prvi ponedeljek v mesecu v okviru Centra za krepitev zdravja in Zdravstvenega doma Krško ter NIJZ. Qlandia Krško je organizatorje projekta podprla s tiskom plakatov in majic sloganom ter odobrila prostor za izvajanje aktivnosti - s ciljem, da »smo družbeno odgovorni in potrošnike vzpodbujamo k zdravemu načinu življenja«. Tako je Vrtec Leskovec pri Krškem pred kratkim postavil razstavo na temo Možgani in naše srce, kar je tema meseca septembra 2023. Oktober bo rožnat in posvečen duševnemu zdravju, november bo posvečen pastem v hrani, december pa ranljivim skupinam.

Drugi redni dogodek pa so otroške predstave, ki bodo v Qlandii brezplačne, in sicer bodo potekale vsak zadnji torek v mesecu.

Bogovič je ob koncu pogovora za naš medij še izpostavila, da ima prav posebno mesto v Qlandii tudi bralni kotiček oz. Knjižne potepinke, za katerega prijazno skrbi Valvasorjeva knjižnica Krško.

Več utrinkov z dogodka si lahko ogledate v fotogaleriji spodaj.

A. K.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»