Časopis za pokrajino Posavje
15.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Živahno in pestro na Univerzi za tretje življenjsko obdobje pri LU Krško

Objavljeno: Sreda, 22.07.2020    Rubrika: PANORAMA Redakcija
krozki lu kk (6)

Utrinek enega izmed krožkov

Ljudska univerza Krško ima bogato tradicijo izobraževanja starejših v okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje, saj je minilo že 20 let od prvega tečaja za upokojence v Krškem. V šolskem letu 2019/2020 je za starejše organizirala številne zanimive tečaje in krožke. Začeli so oktobra s predavanjem dr. Saše Krajnc in nadaljevali z vpisi v izobraževalne programe.

krozki lu kk (8)
Starejši so se učili v začetnem in nadaljevalnem tečaju angleščine, spoznavali so osnove računalništva, pri ročnih delih so se učili različnih novih tehnik, v krožku ljudsko petje so prepevali in zbirali ljudske pesmi. Novih korakov in koreografij so se učili v krožku Ljudski plesi ter se pripravljali na nastop ob zaključku leta. Program krožka Spoznajmo kraje v okolici je zajemal spoznavanje Koprivnice, obisk Posavskega muzeja Brežice in Mestnega muzeja Krško, zgodovino Hočevarjevega mavzoleja in Sv. Rozalije. Skupina Pohodi in ekskurzije je bila najštevilnejša, kar 25 članov. Opravili so enajst pohodov. Šli so na Kum, Zdole, Armes, Grmado, Rožno, Žigrski vrh, Bočje itd. Rodoslovje, umetnostna zgodovina, modeliranje z glino, barvne kompozicije so krožki, ki so
krozki lu kk (1)
po vsebini raznoliki, a zelo zanimivi in dobro obiskani. Nekateri krožki delujejo na Ljudski univerzi Krško že več kot 10 let. To pomeni, da so člani krožkov zadovoljni z mentorji, ki so strokovnjaki na svojem področju in znajo prisluhniti potrebam udeležencev. Teh je bilo v vseh izobraževalnih programih na Univerzi za tretje življenjsko obdobje v tem šolskem letu več kot 100. Prihajajo iz posavskih občin, največ pa jih je seveda iz Krškega.

Za jesen pripravljajo nekaj novih krožkov in tečajev. Več o njih lahko preberete na spletni strani www.lukrsko.si in na facebok strani https://www.facebook.com/lukrsko.

Vse, ki bi želeli obiskovati dejavnosti na Ljudski univerzi Krško, vabijo, da se jim pridružite in s svojimi idejami obogatite program. Pokličite na številko 051 279 633, veseli vas bodo.

Vir: LU Krško, foto: arhiv LU Krško
« Nazaj na seznam