Časopis za pokrajino Posavje
17.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Na videmski tržnici je zadišalo po čebelah in medu

Objavljeno: Nedelja, 21.04.2024    Rubrika: PANORAMA Redakcija
DSC_1815

Člani čebelarskega krožka na OŠ Jurija Dalmatina Krško

Na Tržnici Videm je v soboto dopoldne po pustnem in velikonočnem potekal tretji letošnji tematski sejem, tokrat posvečen čebelarstvu – Čebelarski mozaik v organizaciji Čebelarske zveze Krško.

Dogodek sicer ni bil del istoimenskega projekta, v katerem sodelujejo Mestna občina Krško kot nosilec ter partnerji Čebelarska zveza Krško, Društvo Pleteršnikova domačija Pišece, OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki, OŠ Jurija Dalmatina Krško in Kulturni dom Krško - enota Mestni muzej Krško), a po besedah predsednika ČZ Krško Antona Ureka zagotavlja trajnost projekta tudi v naslednjih letih.
DSC_1777

ČZ Krško je delila sadike lipe.


Na tokratnem sejmu je sodelovalo okoli 25 ponudnikov, nekateri s čebelarskimi, nekateri pa z drugimi domačimi in rokodelskimi pridelki in izdelki, sezoni primerna je bila tudi ponudba raznih sadik, ČZ Krško je brezplačno delila sadike lipe ... OŠ Jurija Dalmatina Krško in Mestni muzej Krško sta pripravila delavnice za otroke, Zveza prijateljev mladine Krško pa čebelarsko igro. Dogajanje je popestrila tudi živa glasba.

Nekaj časa na videmski tržnici ne bo tematskih dogodkov, jeseni pa bosta na vrsti še Martinov in Miklavžev sejem.

P. P.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte