Časopis za pokrajino Posavje
13.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Pomladni glasbeni večer napolnil srca poslušalcev – in šolski sklad

Objavljeno: Petek, 26.04.2024    Rubrika: PANORAMA Redakcija
DSC_2058

Otroški pevski zbor

Telovadnica OŠ Raka se je v četrtek zvečer spremenila v koncertno dvorano – v njej so namreč pripravili Pomladni glasbeni večer, katerega izkupiček oz. dobrodelne prispevke so namenili za šolski sklad.

»Zbrali smo se v tako lepem številu z namenom pomagati našim otrokom doživeti še več tistih neprecenljivih trenutkov v šolskih klopeh, ki bogatijo otroštvo in mladost. Kajti verjamemo, dragi gostje, da bomo z vašo pomočjo in prispevki v šolski sklad zmogli za naše učence premikati meje lepega,« je občinstvo, ki je povsem napolnilo šolsko telovadnico, nagovorila povezovalka prireditve Sabina Božič. »V tako posebnem vzdušju, na tako posebnem mestu človek ne sme pogrešati glasbe. Kajti glasba je zavetje src. Je toplina, ki jo odrasli in otroci potrebujemo, da zmoremo ponosno stopati v svet,« je še dejala, nato pa oder prepustila nastopajočim.
DSC_2067

Polna telovadnica OŠ Raka


 
Na njem so se zvrstili: najstarejši otroci iz vrtca pod mentorstvom vzgojiteljic Metke Kranjc, Renate Jenkole in Marjetke Žabkar, ki so zapeli ob spremljavi glasbene skupine Lenarti, učenci 1. razreda pod mentorstvom učiteljice Bernardke Božič, pod njeno taktirko je zapel tudi otroški pevski zbor, pod taktirko Anje Kramar pa mladinski pevski zbor. Vse je na klavirju spremljal pianist, organist in korepetitor Lucijan Cetin iz Glasbene šole Krško. Vabilu k nastopu so se odzvale tudi tri glasbene skupine, vsaka na nek način povezana Rako: že omenjena družinske zasedba Lenarti iz škocjanske občine, ki je z Rako povezana preko mame Tine, ki izhaja iz tamkajšnjih krajev, skupina Džuboks iz kostanjeviške občine, v kateri sta tudi dva nekdanja učenca raške šole, ter skupina Vzrock, katere član prav tako prihaja iz okolice Rake. Slednji so tako razgreli občinstvo, da so morali še enkrat na oder in odigrati še eno skladbo.
DSC_2124

Ravnateljica Nina Pirc


 
Zbrane na koncertu je pozdravila in nagovorila tudi ravnateljica OŠ Raka Nina Pirc ter se vseh zahvalila za udeležbo. »Verjamem, da vsak prispevek, ne glede na velikost, pomeni korak naprej v gradnji boljše prihodnosti za naše otroke. Naši nastopajoči so danes s svojo glasbo napolnili ta prostor s čustvi, navdihom in upanjem. Njihova predanost nam govori o moči, ki jo prinese glasba. Zato se želim na tem mestu zahvaliti vsem današnjim nastopajočim, donatorjem ter prostovoljcem, ki so omogočili, da je ta dogodek postal resničnost. Vaša podpora je neprecenljiva in omogoča, da lahko uresničujemo naše skupne cilje,« je dejala ravnateljica in se poimensko zahvalila vsem, ki so sodelovali na prireditvi.
DSC_2096

Skupina Džuboks


 
In še končni izkupiček koncerta: 2634 evrov, za kolikor bo bogatejši šolski sklad. »Skupaj smo močnejši, skupaj lahko spreminjamo svet,« je sklenila ravnateljica.




P. P.
« Nazaj na seznam
»