Časopis za pokrajino Posavje
13.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Študijski krožek Pomoč iz narave

Objavljeno: Torek, 28.09.2021    Rubrika: PANORAMA Sporočilo
20210927_100459
Ljudska univerza Krško je v sodelovanju z Društvom invalidov Krško organizirala študijski krožek z naslovom Pomoč iz narave. Krožek je bil sofinanciran iz sredstev MIZŠ in Občine Krško.

V krožku je sodelovalo 10 članic. Srečanja so bila enkrat do dvakrat tedensko, od 26. avgusta do 27. septembra 2021. Najprej so se članice študijskega krožka spoznale med seboj, si izmenjale bogato znanje o zdravilnih rastlinah naših vrtov in travnikov, šle na obisk k zeliščarki Nataši Požeg Dular in se naučile izdelati kostanjevo mazilo.
20210830_102555
V Tednih vseživljenjskega učenja 2021 so v sodelovanju s Turističnim društvom Senovo obiskale razstavo Od zrna do kruha v Uradniški koloniji na Senovem s peko prosjač in kruha v krušni peči. Spoznale so zanimivo zgodovino kraja Senovo, ki ga je predstavil predsednik TD Anton Petrovič. Članice študijskega krožka so obiskale tudi Kozjanski park Podsreda, kjer je Dušan Klenovšek predstavil pester rastlinski in živalski svet v visokodebelnem sadovnjaku. Študijski krožek so zaključile z razstavo lastnih izdelkov iz zdravilnih rastlin: čajev, tinktur, mazil, maceratov in drugih zeliščnih mešanic.  Ugotovile so, da imajo veliko znanja o zdravilnih rastlinah in veliko izdelkov. Med seboj so si izmenjale nasvete, izkušnje in recepte.

Čas v študijskem krožku Pomoč iz narave je kar prehitro minil, zato že načrtujejo nadaljevanje študijskega krožka spomladi 2022.

Vir: LU Krško
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte