Časopis za pokrajino Posavje
9.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Debitantska plošča Roberta Petana, Trio Fakini predstavljajo novo pesem

Objavljeno: Nedelja, 18.07.2021    Rubrika: Posavske glasbene novičke Redakcija
Robert Petan

Robert Petan

Debitantska plošča brežiškega kantavtorja, Trio Fakini združili moči z eno izmed junakinj šova Sanjski moški. Tokrat preberite:

Robert Petan (foto: osebni arhiv), mladi glasbeni ustvarjalec, multiinstrumentalist in kantavtor, ki je posavskemu občinstvu najbolje poznan kot član mnogih stalnih in priložnostnih zasedb, dueta Maja & Robi ter kot pisec glasbe in besedil za različne glasbene ustvarjalce, se v zadnjem času vse bolj uveljavlja tudi kot kantavtor, širša javnost pa je nanj še posebej postala pozorna po lanski zmagi na 17. kantavtorskem festivalu v Rušah. V času referenduma o zakonu o vodah se je predstavil s skladbo s pomenljivim naslovom in satiričnim besedilom Voda radosti, za nameček pa je izdal še svojo debitantsko ploščo z naslovom Ni za konja dirka, ni za srečne raj. Po njegovih besedah boste na prvencu našli širok nabor glasbe, od humornih do ganljivih pesmi in vsega, kar je vmes. Svoje mesto je tako našla tudi časom primerna skladba za vse mladoporočence, ki nikakor ne morejo proslaviti svoje ljubezni z več kot 50 ljudmi, pa ena o življenju nasploh, saj, kot pravi avtor, kdo ne želi poslušat' moraliziranja o smislu življenja s strani 27-letnika? Plošča je polna samoironičnih prebliskov, opazovanja soljudi in razmišljanj pod tušem, kjer zmagamo vse prepire, prikupno zaokrožena z domiselnimi melodijami in raznovrstno glasbeno podobo. Če bi vprašali avtorja, bi rekel: »V redi je, za koga je«. Petan med svoje velike vzornike šteje tudi Adija Smolarja in Iztoka Mlakarja. Sicer pa vredno poslušanja!
TrioFakini

Trio Fakini


Jerneja Petančiča, Daniela Škofljanca in Mateja Bana, ki sestavljajo posavsko narodnozabavno skupino z imenom Trio Fakini (foto: Youtube), smo v naši rubriki že predstavljali. Trio, ki poskrbi za obilico dobre volje, smeha ter odlične glasbe na vseh priložnostih, deluje od leta 2018, od takrat pa do danes pa se lahko pohvalijo s kar štirimi videospoti, na katere so zelo ponosni. Tokrat predstavljajo novo pesem Pasje življenje, katere rdeča nit je fantovo ljubosumje do dekletovega 'Flokija'. »Zanimivo besedilo z nevsakdanjo tematiko je delo Vere Šolinc, z glasbo in aranžmajem se lahko pohvali Bojan Lugarič, ki je v svojem studiu poskrbel tudi za odlično posneto pesem. Ob tej priložnosti se javno zahvaljujemo še klarinetistu Aljažu Ogorevcu za posnet klarinet ter odigrano vlogo v videospotu,« so nam še zaupali fantje. Kot zanimivost dodajmo, da je glavno vlogo v njihovem novem glasbenem izdelku odigrala simpatična Brežičanka Nina Savnik (foto: Youtube), ki smo jo nedavno lahko spremljali v šovu Sanjski moški.
NinaSavnik

Nina SavnikS. U.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam

Več iz rubrike Posavske glasbene novičke

»

ne spreglejte