Časopis za pokrajino Posavje
25.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Klemen Slakonja zapel uspešnico Queenov, Brigita Šuler je odprla svoje srce

Objavljeno: Četrtek, 24.12.2020    Rubrika: Posavske glasbene novičke Redakcija
maxresdefault
Pred tedni je Klemen Slakonja (foto: youtube), znan po svojih številnih imitacijah, pa tudi glasbenih presežkih, predstavil praznični mini album in avtorsko božično pesem Under My Xmas Tree.

Tokrat je na svojem Facebooku objavil še en posnetek, pri katerem je znova potrdil pevski talent. V varnem zavetju doma, je namreč združil moči s pestro mednarodno zasedbo glasbenikov ter zapel svetovno znano uspešnico Queenov Don't Stop Me Now, ki jo je legendarna skupina svetu prvič predstavili leta 1978. Seveda je posavski igralec, imitator in glasbenik pel ne le slovenščini ampak številnih drugih jezikih, ter sodeč po komentarjih na družabnih omrežjih z nastopom navdušil številne poslušalce. Prisluhnite!

Iz srca - Brigita Suler
Brigita Šuler
(foto: youtube) je napisala in odpela časom primerno čustveno skladbo s pomenljivim naslovom Iz srca. Kot je videti, je skladba po premieri požela veliko pohval Brigitinih poslušalcev, prav tako pa tudi njenih glasbenih kolegov. Naša posavska rojakinja k temu dodaja: »Menim, da bi nam bilo v življenju mnogo lepše, če bi se vedno ravnali po sebi, poslušali svoje srčne želje in do ljudi gradili zgolj pozitivne odnose. Vse kar šteje so dejanja iz srca. Zato poslušalce z novo skladbo opominjam, naj bodo hvaležni za vsak trenutek na tem svetu, hvaležni, da imajo svoje najdražje ob sebi, hvaležni za vsako lepo misel in dejanje, ki so ga deležni. Niso pomembna bogata darila, saj ti že en prijazen nasmeh lahko polepša dan. Življenje je  eno samo in prekratko.« Pevka seveda vsem iz srca želi lepe prihajajoče praznike in čaroben božič!

Božična fotografija
»Kadar pridejo težji časi, ko se je treba spoprijemati s težavami, takrat se pokaže iz kakšnega testa si. Lahko se predaš, lahko jokaš, je pa tudi možnost, da ustvarjaš, « poslušalcem na srce polaga skupina Lenarti (foto: osebni arhiv), ki jo sestavljajo Luka, študent glasbene pedagogike, ter Nika in Blaž, dijaka Ekonomske gimnazije Novo mesto. Fantoma in dekletu iz Škocjana, ki sicer precej nastopajo v Posavju, na Raki, Podbočju in Brestanici, so se seveda začeli dnevi krajšati in noči daljšati, zato je prišla ideja o novi pesmi, posvečeni praznikom.  Njihova tretja pesem v tem letu, ki opeva bistvo prazničnega časa, nosi naslov Spet je božič. Dodajajo, da pesem sporoča, da bo spet lepo, da bomo spet bomo skupaj ter vsem želijo  lepo in mirno novo leto.

S. U.
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki