Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Lara Love v duetu, krški Leslie More z debitantskim albumom, glasbeno darilo Nuše Derenda za rojstni dan

Objavljeno: Petek, 30.04.2021    Rubrika: Posavske glasbene novičke Redakcija
laraSky

Lara Love in Sky

Duet starih znancev predstavlja svoj drugi singel z naslovom Himna, krški Leslie More z debitantskim albumom, Nuša Derenda si je podarila glasbeno darilo za rojstni dan. Tokrat preberite:

Po zelo dobro sprejeti prvi pesmi Greva en gir, ki ste jo lahko slišali tudi kot glasbeno spremljavo v oglasu za eno od avtomobilskih znamk, sta Brežičanka Lara Love, pevka nekdanje skupine Leeloojamais, in Sky (foto: Youtube), ime, za katerim se skriva eden najbolj uspešnih studijskih glasbenikov in basistov pri nas, sicer pa član skupine Siddharta Jani Hace, zopet postregla z odličnim glasbenim izdelkom. Himna je glasbeni skok nazaj v t. i. novi val iz 80. let in hkrati simbolizira valove, v katere smo se ujeli v zadnjem letu in jim ni videti konca. »Danes je prepovedano početi stvari, ki so nam bile še v lanskem letu samoumevne in povsem normalne. Himna je preizkus, kako daleč gre lahko posameznik, zavoljo prijateljstva, ki ga skriva pred svetom,« pravi Brežičanka o skladbi. Za videospot je poskrbel Zvezdan Simić – Zeds, sicer vodja projekta Sladica Live, kjer sta omenjena glasbenika združila moči pri prvem singlu Klic na pomoč. Videospot je nastal na strehi Nebotičnika, v okolici bivše tovarne Rog in na Metelkovi, glavna akterja pa sta poleg glasbenikov mlada plesalca Rosalie Reya in Jan Marolt.

Nuša derenda

Nuša Derenda

Pisali smo že, da je posavska glasbena diva Nuša Derenda (foto: Youtube) na družabnih omrežjih malce dražila svoje sledilce, saj je objavljala fotografije, na katerih se je pojavljal mladi glasbenik Isaac Palma, ki smo ga mnogi spoznali v šovu Slovenija ima talent. Rezultat njunega druženja v časih karantene je čudovita pesem Zaljubljena, ki je bila objavljena ravno na Nušin rojstni dan . Glasbo za pesem je napisal Matjaž Vlašič, pod besedilo se je podpisal Rok Lunaček. Za aranžma je tokrat poskrbel Krešimir Tomec. Nuša je ob tem medijem namignila, da si lahko kmalu obetamo še eno skladbo, saj je v karanteni uspela napisati krasno besedilo: »To sem si vedno želela, da bi znala napisati kaj sama. Zdaj se mi zdi, da mi je končno uspelo in se projekta seveda zelo veselim.«

LeslieMore

Leslie More

Spoznajte skupino Leslie More (foto: Press Release), katere člani prihajajo iz Krškega, njihovi začetki pa segajo v konec leta 2013. Predstavljajo se z debitantskim albumom My Mind is Clear, s katerim prinašajo na slovensko glasbeno sceno pozabljeno liriko iz začetka 90. let, ki v ospredje postavlja posameznikov odnos do sveta ter opisuje njegove najgloblje demone domišljijskega in tudi avtobiografskega izvora. »Zagotovo sta na našo glasbo vplivala kraj in okolica, iz katerega prihajamo, ljudje, dogodki in kulturna scena kraja, ki je skozi zgodovino dala kar nekaj odličnih bendov in glasbenih posameznikov. Skladbe na albumu My Mind is Clear kažejo, da nismo bili obremenjeni z nekim določenim glasbenim stilom, je mešanica različnih podzvrsti alternativnega roka,« sporočajo poslušalcem. Skupino sestavljajo: Maša Zagorc (vokal), Rok Bohorč (kitara), Rok Povhe (kitara), spremljevalni vokal Jani Bohorč (bas) in Haris Lisić (boben). Izid albuma je pospremil tudi novi singel Moments like this, ki si ga lahko ogledate na njihovem YouTube kanalu. »Ker je manj več − ko je muzike več, « še dodajajo fantje in dekle.

S. U.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

24.11.2023 | Posavske glasbene novičke

Grizl izdali tretji album »Rojen v ognju«

26.11.2023 | Posavske glasbene novičke

Lara Love & Sky v eter poslala Animo

ne spreglejte