Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nuša Derenda po 2. mestu na MMS 2022 presrena nad odzivi, Rudolf Gas predstavlja nov singel in videospot za poletne dni

Objavljeno: Torek, 19.07.2022    Rubrika: Posavske glasbene novičke Redakcija
NusaDerenda

Nuša Derenda

Nuša Derenda po 2. mestu na MMS 2022 presrečna nad odzivi, Rudolf Gas predstavlja nov singel in videospot za poletne dni. Tokrat preberite:

Veliki zmagovalki 41. Melodij morja in sonca sta postali Anika Horvat in Tinkara Kovač s skladbo Do roba in še čez. Njuna pesem je prejela tudi nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti. Nagrado Danila Kocjančiča za obetavno izvajalko je strokovna žirija namenila Ninnay, ki je zapela pesem Nočem tja. Za veliko nagrado se je sicer potegovalo 12 skladb, med njimi tudi posavska glasbena diva Nuša Derenda (foto: NusaDerendaFB) s skladbo, ki sliši na ime Valček, ter se uvrstila tik pod vrh, na odlično 2. mesto. »Presrečna sem nad odzivi gledalcev in obiskovalcev letošnjih Melodij morja in sonca na pesem Valček. S svojimi največjimi hiti s tega festivala, Boginja in Ne kliči me, sem pristala na 2. mestu. To je prekrasna popotnica za pesem. Hvala vsem. Toliko vam imam še povedati. Veliko sem razmišljala, kaj želim sebi in svojim poslušalcem dati v prihodnosti. Želim peti zgodbe, ki se me dotaknejo, zgodbe, ki jih tudi sama živim in zato še toliko bolj čutim,« je poslušalcem sporočila po nastopu. Kot kaže, se Nuša na glasbeno scena vrača v velikem slogu, ne nazadnje je nova pesem plod sodelovanja z glasbenim dvojcem Maraaya, s katerima se je poslovno povezala, zanjo pa sta pripravila kar nekaj novih pesmi.

RudolfGas

Rudolf Gas

Pozabili nismo niti na Rudolfa Gasa (foto: Luka Rudman), ki že vrsto let skrbi za vse ljubitelje kakovostne glasbe. Tokrat med poslušalce pošilja novo skladbo in videospot z naslovom So crazy, kar bi lahko prevedli kot Tako nor. Novi singel je vesela funky pesem, prava za poletne sončne dni, refren opeva evforijo in uživanje trenutkov življenja. Svežo skladbo je posavski glasbenik, sicer vodja Big band Orkestra Slovenske vojske, v svet pospremil z besedami: »V velik ponos mi je, da vam lahko predstavim singel, ki je tokrat začinjen z veliko mero optimizma, navdiha, radosti in življenjske energije. Hvaležen sem vsem, ki ste v mojo skladbo, predvsem v videospot, prinesli iskreno energijo, veselje ter s svojo prisotnostjo razigrali dan in videospot. To so ti svetli odtenki, ki barvajo življenje.« V novem videospotu namreč nastopajo številna znana imena: Ana Klašnja, Grega Skočir, Irena in Leticia Yebuah, Matevž Šalehar – Hamo, Eva Hren, Nipke, Kenta Yamamoto, Anja Robida, Iryna Osypenko, Jai Kozem, Veronika in Krištof Strnad, Alja Drame, Katja Cesar

S. U.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»