Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavske glasbene novičke: ansambel Plamenci, koncert Jamski in dobrodelni BBQ & beer Fest Sevnica

Objavljeno: Četrtek, 04.08.2022    Rubrika: Posavske glasbene novičke Redakcija
Plamenci

Ansambel Plamenci

Med poletnim glasbenim zatišjem predstavljamo mlad posavski ansambel, ki se ognjevito odreže tako na odrih kot na vašem dvorišču, ter poročamo o dveh poletnih glasbenih prireditvah v naših krajih – koncertu Jamski in dobrodelnem BBQ & beer Festu Sevnica. Tokrat preberite:

Spoznajte ansambel Plamenci (foto: osebni arhiv). Gre za prijatelje, ki prihajajo iz Brestanice pri Krškem: harmonikar Alen Tilinger, basistka Lucija Župevc, kitarist Primož Volčjak ter nadarjena pevka in ljubiteljica jodlanja Klara Drstvenšek. »Klara poje in igra flavto že od svojega otroštva pri družinskem ansamblu, Lucija in Alen sta že prej igrala in prepevala v ansamblih, Primož pa vam s svojo natančnostjo in mirno roko v svoji delavnici lahko naredi iz lesa kakšno klopco ljubezni. Najraje prepevamo slovenske narodne in zabavne pesmi, zanese nas pa tudi v dalmatinske vode, pri katerih naš Primož poprime tudi za tamburico. Letos smo igrali na znanem kresovanju na Trški gori, v prihodnje pa spremljajte naš Facebook, Instagram ali spletno stran plamenci.si, kjer najdete vse potrebne informacije in še več,« so nam zaupali mladi glasbeniki. V prihodnje načrtujejo izdajo svojih lastnih skladb, ki jih pišeta Alen in Lucija, naslednje leto pa se bodo zagotovo predstavili na kakšnem festivalu. Ob tem dodajajo, da se bodo Plamenci oz. Flamingoti ognjevito odrezali tako na odrih kot na vašem domačem dvorišču!
jamski (21 of 48)

Obiskovalci koncerta Jamski


Klub posavskih študentov je 23. julija na jasi pred Kostanjeviško jamo organiziral akustični koncert pod imenom Jamski. Obiskovalke in obiskovalci so se po jasi udobno namestili na blazine ob osvežilni pijači (na fotografiji, vir: KPŠ). Nastop skupine Dan D se je odlično zlil s čarobnim ambientom. Boštjan Grubar, član skupine Dan D, je na socialnih omrežjih zapisal: »Same oči so nas, lokacija danes je srcelomno lepa!« V Klubu posavskih študentov že pripravljajo nove dogodke in v svojo delovno skupino, katere glavni namen je zabava ob učenju organiziranja in mnogih drugih uporabnih veščin, vabijo nove aktiviste. Svoje zanimanje sporočite na: info@kps-on.net.
BBQ Fest 2022

Utrinek z dogodka BBQ


Rotaract klub Sevnica in Študentski klub Sevnica sta ob Športnem domu Sevnica in na terasi lokala PLATZ sedmo leto zapored organizirala Dobrodelni BBQ & beer Fest Sevnica. Tradicionalni kulinarično-koncertni dogodek, na katerem se sevniškemu občinstvu vsako leto predstavijo ponudniki ameriških barbecue (BBQ) specialitet in burgerjev ter slovenske kraft pivovarne, se je zaključil z večernim rock koncertom. Na njem so nastopili Bon Jovi tribute Crush iz Italije (na fotografiji, vir: Rotaract klub Sevnica) in dolenjska zasedba RockDefect. Na dobrodelnem dogodku so zbrali 1000 evrov, ki so jih namenili migrantskim centrom v Sloveniji, v katerih so nastanjeni begunci vojne v Ukrajini.

S. U.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam