Časopis za pokrajino Posavje
28.05.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavske glasbene novičke: Mia Guček nesojena finalistka Eme, Posavka v zasedbi Chicas

Objavljeno: Četrtek, 17.02.2022    Rubrika: Posavske glasbene novičke Redakcija
MiaGucek
​Znani so finalisti Eme 2022, mlada posavska glasbenica v ženski zasedbi Chicas. 

Šesterici že znanih finalistov se je to soboto pridružilo še šest finalistov iz drugega predizbora Eme 2022. V finalu bo očitno nekaj posavskega pridiha. Vanj se je namreč uvrstila šestčlanska skupina Batista Cadillac, ki v pesmi Mim pravil pravi, da bi se ta lahko brala kot nekakšna instrukcija zapeljevanja, v njej pa smo opazili bobnarja Enosa Kuglerja. Tam bi se po mnenju mnogih morala uvrstiti tudi Mia Guček (foto: Youtube), ki je s pesmijo Independiente pozvala k neodvisnosti. »Z ekipo smo se res potrudili, da izpilimo točko na vseh področjih. Pesem sem napisala skupaj z avtorji, ki imajo z Evrovizijo že kar nekaj izkušenj, za koreografijo je poskrbel koreograf Chrisa Browna Anže Škrube. S plesalkami smo zadnje tedne pred Emo preživele večinoma kar v plesni dvorani. Kljub temu da se nisem uvrstila v finale, sem presrečna, da imam neverjetno podporo publike in slovenske estrade in zelo sem jim hvaležna za vso podporo in vse oddane glasove,« nam je zaupala pevka, ki je požela veliko slave v pevskem šovu Nemčija išče zvezdo. Kot zanimivost dodajmo, da je v njeni spremljevalni skupini na odru Eme plesala tudi Brežičanka Anja Baškovč. »Z Anjo me je spoznal naš koreograf Anže in moram priznati, da sem zelo vesela in počaščena, da imam možnost sodelovati s takim talentom. Zelo sem ponosna na naš izdelek in veselim se vseh, ki še prihajajo,« še pove Mia. Katera bo zmagovalna skladba, ki nas bo predstavljala na Evroviziji, boste izvedeli v soboto, 19. februarja.

Cichas
Spoznajte slovensko glasbeno skupino Chicas (foto: Facebook/skupinachicas), ki na naši glasbeni sceni glasbe beleži vedno večjo priljubljenost. Pred dnevi so dekleta na družabnem omrežju Facebook objavila video posnetek, ki je postal prava uspešnica. Na svojevrsten način so namreč zapele slovensko himno Zdravljica. »Poklon Sloveniji, Francetu Prešernu in našim športnikom! P.S.: Poglej do konca,« so prazniku in olimpijskim igram primerno zapisale ob posnetku. Dodajmo, da omenjeno glasbeno skupino sestavlja pet deklet: Tina Poljanšek, Jasmina Šmarčan, Maša Uranjek Frece, v mesecu februarju pa sta se jim pridružili še Hermina Matjašič in mlada posavska glasbenica Lucija Župevc. S pridihom sveže energije so prav tako posnele tudi videospot z naslovom Viski, skladba pa je priredba hita hrvaške pop pevke Lidije Bačić.

Z novim valčkom pa navdušuje Ansambel Prava stvar. Gre sicer za dolenjsko zasedbo, ki  je tokrat poprijela za klavirsko harmoniko in posnela novo vižo z otožnim besedilo, v katerem se najde marsikdo. Članica ansambla je tudi posavska rojakinja Nina Pisek, sicer zborovodkinja dveh pevskih zborov v Posavju. Če boš ostala je naslov valčka, za katerega je besedilo napisala Darinka Kovač, melodija pa je delo harmonikarja zasedbe Roka Zupančiča. Projekt so zaokrožili v celoto še z videospotom.

S. U.

#povezujemoposavje
 
« Nazaj na seznam
»