Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavske glasbene novičke: Stopili smo skupaj za gasilce, Hellcats v Angliji, Duboks na Loborfestu

Objavljeno: Sobota, 03.09.2022    Rubrika: Posavske glasbene novičke Redakcija
NusaDerenda
​Za slovenske gasilce zbranih skoraj 830 tisoč evrov, Hellcats nastopile v trdnjavi angleškega rocka, kostanjeviška skupina navdušila na mednarodnem festivalu. Tokrat preberite:

RTV Slovenija je v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije pripravila posebno dobrodelno oddajo Stopimo skupaj za slovenske gasilce. V oddaji so zbirali sredstva za nakup dotrajane ali uničene gasilske opreme, v zahvalo več tisoč prizadevnim gasilkam in gasilcem za njihovo 17 dnevno borbo s požari na slovenskem Krasu. V dobrodelni akciji zbiranja je bilo do sedaj zbranih skoraj 830 tisoč evrov.  V glasbenem delu so nastopili Eva Boto, Raiven, Polkaholiki, Saša Lešnjek, LPS, Eva Hren, Tinkara Kovač, Ansambel Spev in naša posavska rojakinja Nuša Derenda (foto: Facebook). Slednji so oboževalci pred koncertom sporočili, da kar žari, predvsem zato, ker pomaga. Dodajmo, da še vedno lahko donirate sredstva za nakup gasilske opreme prek SMS-sporočil ali spletnega obrazca, več informacij pa dobite na spletni strani gasilec.net.

HellCats
Prva slovenska ženska metal zasedba Hellcats (foto: Facebook), njeni članici sta tudi Sasha in Sonja Zagorc, ki prihajata iz Kostanjevice na Krki, v okviru njihove angleške turneje nastopa v angleških mestih, ki so svetovni rock glasbi dala mnogo nepozabnih trenutkov. V Londonu so tako nastopile v eni od trdnjav angleškega rocka, O2 areni Islington, v kateri so med drugim nastopili že Kiss, Def Leppard, Maneskin ... Pot jih je vodila še v Majestic Theatre v Darlingtonu, od koder so se javile na družabnih omrežjih ter zapisale, da je bila to ena izmed najboljših izkušenj. V Manchestru so nastopile na velikem koncertu ob svetovnem dnevu boja proti raku na dojkah, projektu, ki poteka v organizaciji International Women of Rock. Ni pa niti skrivnost, da bodo šla dekleta morda prav kmalu ponovno na turnejo izven EU, saj imajo o na mizi vabila z Argentine, ZDA, Japonske ... V Sloveniji jih boste v kratkem lahko poslušali na festivalu MetalWitch v Ljubljani ter v Kočevju, nato pa še čez mejo v avstrijskem Wildonu, kjer so si že nabrale veliko zveste publike. Vse našteto pa služi tudi kot priprava na novo ploščo!

Skupina Džuboks-mikipavlinfoto (IG-12
Glasbena skupina Džuboks (foto: osebni arhiv), fantje in dekle prihajajo s Kostanjevice na Krki, se je prejšnji mesec uspešno predstavila na mednarodnem glasbenem festivalu Loborfest, ki je potekal v hrvaškem Zagorju. Prestavili so se s skladbo Poljubljaj me počasi, ki je prejela nagrado strokovne komisije »zlati bariton« ter nagrado za najboljši nastop. Skupina tako nadaljuje uspešne festivalske nastope, saj je leta 2019 na festivalu Graška gora poje in igra prejela nagrado za najboljši aranžma skladbe ter nagrado stroke »zlatega pastirčka« za nastop. Kostanjeviška skupina sicer nastopa širom Slovenije. Ustvarjajo avtorsko glasbo in preigravajo glasbo različnih žanrov, kot pravijo, 'za vsakega nekaj', s čimer sledijo svoji viziji ter širijo svoj krog poslušalcev.

S. U.
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

13.07.2024 | Posavske glasbene novičke

Krshkopoljac z novim videospotom

05.07.2024 | Posavske glasbene novičke

Trio Vivere na Melodijah morja in sonca