Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavski veseljaki nazdravljajo abrahamovcem

Objavljeno: Ponedeljek, 12.09.2022    Rubrika: Posavske glasbene novičke Sporočilo
PV_Oba sva abrahama (2)

Posavski veseljaki

Ansambel Posavski veseljaki je ob koncu poletja izdal nov glasbeni projekt, ki je nastal s prav posebnim namenom. Gre za priredbo dveh vsem dobro znanih skladb, ki so ju združili pod imenom »Oba sva Abrahama«.

"Posavski veseljaki smo v preteklih letih veliko igrali na raznoraznih praznovanjih in obletnicah, med katerimi so zagotovo prevladovali Abrahami. Letošnje leto pa sta okrogli 50. jubilej praznovala tudi starša harmonikarke in vodje ansambla Anje Borovinšek – Helena in Boris Borovinšek. Ob tej priložnosti smo se Posavski veseljaki odločili, da jima v zahvalo za ves trud in podporo pri glasbenem ustvarjanju poklonimo nekaj v glasbeni obliki. Tako je nastala ideja o priredbi vsem dobro znanega valčka Ansambla bratov Poljanšek – Oba sva abrahama (R. Poljanšek / I. Sivec / R. Poljanšek). Ker pa pravijo, da se življenje po obisku Abrahama obrne na glavo, smo nežen valček zamenjali za hudomušno polko in tako v drugem delu priredili še Henčkovo polko – Henčkov abraham (B. Rodošek / S. Podboj)," sporočajo iz ansambla.

Omenjeni projekt je soustvarila kopica glasbenih prijateljev, v katerem je vsakemu pripadala točno določena vloga: Anja Borovinšek (harmonika), Dejan Novak (kitara, vokal), Jernej Cvek (vokal), Aleksander Hočevar (bas kitara, vokal), Gregor Gramc (vokal), Bernard Fevžer (bariton) in Jernej Kolar (vokal).  

Scenarij za videospot je napisala Anja Borovinšek. Snemanje je potekalo na idiličnem Gradu Rajhenburg in v zidanici na Bučerci. V videospotu so v igralski vlogi nastopili sorodniki in prijatelji družine Borovinšek, s čimer so video podobi skladbe dodali še bolj osebno noto.

Vir: Ansambel Posavski veseljaki
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte