Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prevarani Miran Rudan, Alen Zabasu s himno poljubom, novi singl Veronike Strnad

Objavljeno: Petek, 13.05.2022    Rubrika: Posavske glasbene novičke Redakcija
Miran Rudan

Miran Rudan z novim spremljevalnim bandom inDESIGN

Prevarani Miran Rudan, Alen Zabasu s himno poljubom, novi singl Veronike Strnad. Tokrat preberite:

Miran Rudan je na radijske valove poslal novo skladbo pomenljivim naslovom Lažeš mi, s katero premierno predstavlja še nov spremljevalni band inDESIGN (foto: osebni arhiv). Skladba je nastajala kar nekaj časa in po mnenju Rudana je prav tako, da se vse poklopi, da je vsaka stvar na svojem mestu ter da je izdelek resnično takšen, kot smo želeli. Ob tem pevec doda, da se zmagovalnega konja ne menja, zato tudi ekipa tokrat ostaja ista kot pri skladbi Medena, ki je skoraj leto dni ohranjala visoka mesta na lestvicah največkrat predvajanih slovenskih skladb. Glasba je delo Matjaža Vlašiča, za aranžma je poskrbel Krešimir Tomec, za besedilo pa kar pevec sam. »Marsikdaj me vprašajo, ali gre pri besedilih za osebne izkušnje – tako kot večina sem tudi sam že bil kdaj razočaran, tako v ljubezni kot na splošno, in prav je, da dam to na papir. Vsi verjetno poznamo občutek izdaje in verjamem, da se lahko tako v moji novi zgodbi najde prav vsak,« je o skladbi povedal frontman skupine in poudaril, da tokrat skladba ne opisuje nujno le ljubezenskega razmerja, ampak lahko tudi prijateljstvo oz. na splošno situacijo, v kateri smo se znašli zadnji dve leti. Kot zanimivost dodajmo, da se je v videospotu znašel tudi Miranov najmlajši sin Niko, ki je ravno na dan snemanja dopolnil deset let.

Alen zabasu

Alen Zabasu

Posavski glasbenik Alen Zabasu (foto: Rok Breznik) svoje življenje posveča glasbi ter ustvarjanju programov in projektov za otroke, ki se odvijajo v naravi, daleč stran od hitrega tempa življenja. Preteklo leto je predstavil svojo prvo skladbo Le ena je prava, ki jo je na tiho posvetil svoji zaročenki Karmen, sedaj pa predstavlja novo skladbo s pomenljivim naslovom Poljubi so zastonj. »Moja druga skladba Poljubi so zastonj govori o ljubezni, o poljubih in je pravzaprav nekakšna himna poljubom. Njeni prvi osnutki so nastali že lani, ko mi je Rok Lunaček predstavljal pesem Le ena je prava in se mi je v mislih porodila še ena tematika, Rok pa je takoj začel skladati besede in melodijo in prišla sva do besedne zveze 'poljubi so zastonj', ki mi je takoj ostala v mislih. Vedela sva, da sva našla že naslednjo pesem,« o skladbi, imenuje jo tudi himna poljubom, pravi pevec ter ob tem dodaja, da gre za ljubezensko pesem, ki se ponovno dotika njegovega življenja, saj bo kmalu postal očka. Skladbo je delo Roka Lunačka, aranžma je dodal Aleš Zibelnik, spremljevalne vokale je posnela njegova vokalna mentorica Manca Špik. Zraven je posnel še zanimiv videospot, v katerem so rdeča nit seveda poljubi.

0Cq-HQI4.

Veronika Strnad

Šolana in predana glasbenica, ki prihaja iz Posavja oz. Brežic, Veronika Strnad (foto: Matej Kramžer) tokrat predstavlja svojo drugo avtorsko skladbo z naslovom Barve. Besedilo pesmi je izraz čustev in odgovor na situacijo, v kateri smo se znašli v preteklem obdobju, pevka pa s pesmijo deli pozitivno sporočilo in širi optimizem. Pri ustvarjanju je pesem aranžmajsko osmislil njen oče Rudolf Gas, ki je bil tudi producent in odgovorna oseba na poti h končni podobi glasbenega izdelka. Pri snemanju je sodelovala z odličnimi glasbeniki, za katere pravi, da so prispevali čudovite ideje in 'barvit' instrumental. »Na idejo o barvah sem prišla v koronskem obdobju, ko se nam je marsikaj v vsakodnevni rutini spremenilo in ko smo se soočali z negativnimi posledicami, ki so v ljudeh zbudile nezadovoljstvo. Uporabljen simbol barv predstavlja pogled na svet, ki sem ga iz črno-belega želela transformirati v barvni spekter, skozi katerega je pogled veliko lepši, človek pa je ob tem srečnejši. Besedilo pripoveduje, da je ne glede na to, kaj nam življenje nameni, vsak posameznik kreator svojega, vsak sam izbira odtenke, s katerimi si svoje življenje obarva,« nam je zaupala mlada pevka ter zaključila, da si je skozi ustvarjanje besedila in glasbe prizadevala ustvariti pesem, ki nas poboža s pozitivo ter nam nariše nasmeh na obraz.

S. U.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte