Časopis za pokrajino Posavje
9.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prijave za osmo sezono Slovenija ima talent so odprte, v vse bolj prepoznavni skupini Falant tudi Krčan

Objavljeno: Petek, 14.05.2021    Rubrika: Posavske glasbene novičke Redakcija
SIT.

TV-šov Slovenija ima talent se vrača, prijave so že odprte.

Prijave za osmo sezono Slovenija ima talent so odprte, skupina Falant, katere član je tudi Krčan, vse bolj prepoznavna na slovenski glasbeni sceni. Tokrat preberite:

Televizijski talent šov Slovenija ima talent (foto: POP TV) je nazaj. Prijave za vse talente, ki si želijo postati zvezde, so namreč odprte. Na naši največji komercialni televiziji ponovno iščejo slovenske talente z vseh področij, ki bi radi postali zvezde. Do sedaj so okronali že sedem različnih talentov, zadnja zmagovalka iz leta 2019 Tjaša Dobravec, ki se je vsi dobro spomnimo po dih jemajočih nastopih na drogu, pa je ob tem povedala: »Na Slovenija ima talent imam zelo lepe spomine in lahko rečem, da je bila to zame glavna vstopnica v svet profesionalnih cirkuških artistov. Imela sem veliko dela, podjetja so me vabila na nastope. Trenutno sem v cirkuški šoli na Portugalskem, kjer pridobivam znanje iz nove discipline – chinese pole. Po šolanju me še vedno čaka projekt Cirque du Soleil.« Ob tem dodajajo, da bo osma sezona šova odskočna deska za kariero za nov pokoronski začetek. Ne gre pa pozabiti tudi Posavce, ki so tam že nastopili: Sebastijan in Luka Vodlan, Milena Knez, Lidija Kožar, Siniša Hotko, Vesna in Matej Krapež, Elvis Nukić, D'Palinka band … Ravno zato vas, dragi bralci, naprošamo, da nam, če se boste udeležili avdicije, to sporočite, da vas slučajno ne spregledamo!

Falant

Skupina Falant

Spoznajte skupino Falant (foto: osebni arhiv), ki jo sestavljajo trije fantje in dekle: Franci Falant (harmonika, klaviature, vokal), Nejc Kolar (bas, bobni), Janja Bajlec (vokal) in Krčan Domen Gošek (kitara, vokal). Skupina svoje poti na glasbeni sceni utira približno šest let, vsi člani pa so izkušeni glasbeniki že od prej. Skupaj jih je pripeljala želja po raznovrstni avtorski in kvalitetni glasbi, zato ne čudi, da igrajo narodnozabavno in zabavno glasbo. Njihove najnovejše pesmi, kot so Reci, da si moja, Tu srce je doma, Nov dan, Ljubezni obroč, Nasmeh in mnoge druge, je mogoče slišati na spletnem portalu YouTube in na mnogih radijskih postajah. Pri skladbi Tu srce je doma so moči združili s Čukom Miho Novakom, najnovejša pa je polka Reci, da si moja, ki se ponaša s hudomušnim videospotom, kjer v glavni vlogi nastopa simpatična gospodična Maruša Bajlec, s katero se spogleduje kitarist in naš posavski rojak Domen. Slednji se je v preteklem letu podal v učiteljske vode in poučuje kitaro pri zasebni glasbeni šoli. »Nam je na prvem mestu zadovoljstvo ljudi in energija ob naših nastopih. Trenutno se pripravljamo za nastope tako na zasebnih zabavah kot tudi na velikih odrih,« pravi. Falanti že nestrpno čakajo polno letošnjo sezono 2021, ki bo, kot kaže, zelo naporna.

S. Uršič

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam

Več iz rubrike Posavske glasbene novičke

»