Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Rebeka Dremelj z Bepop, nova skladba Pop design, Nuša Derenda bega oboževalce

Objavljeno: Petek, 19.03.2021    Rubrika: Posavske glasbene novičke Redakcija
Rebeka Dremelj zapela z Bepop na dan žena, skupina Pop design predstavila novo skladbo, Nuša Derenda bega oboževalce. Tokrat preberite:

bepoprebeka.

Rebeka Dremelj in Bepop

Na 8. marec oz. dan žena je na spletu pristala pesem, ki so jo zapele Rebeka Dremelj in članice nekdaj izredno popularne najstniške skupine Bepop, tokrat v sestavi Ana, Tinkara in Alenka (foto: arhiv izvajalca/Menart Records). Pesem nosi pomenljiv naslov Ženska, z besedilom pa se bo strinjal predvsem nežnejši spol. Mame, žene, prijateljice, vse pa ženske – gonilne sila tega sveta. »Ženska je beseda, ki zajema vse na tem svetu: je bit življenja, utrip vsakdana, vse, kar je krhko in močno, subtilno in glasno, trdno in nežno hkrati. Bepop pa je idealna kombinacija za to markantno in pomenljivo besedilo: dekleta, ki so bila vzor drugim puncam, so danes močne ženske, vsaka samosvoja osebnost, ki je pustila svoj pečat – ne le v glasbi, ampak tudi širše v družbi,« je za medije razmišljala posavska glasbenica, podjetnica in po novem še blogerka. Dodajmo, da sta skladbo damam napisala serijska pisca glasbenih hitov Rok Lunaček in Krešimir Tomec.

Pop design

Pop design

Pop design (foto: arhiv izvajalca/Menart Records) v pomlad vstopa z novo skladbo Medena, za katero že sami pravijo, da je vsekakor nekoliko bolj »pocukrana« od tega, kar smo po navadi od njih vajeni. Tudi tokrat se je pod besedilo podpisal naš posavski rojak Miran Rudan, glasba je delo Matjaža Vlašiča, aranžma je napisal Krešimir Tomec. »Med neštetimi prijavami na avdiciji za sodelovanje pri snemanju videospota smo izbrali Sanjo in Mateja, ki sta svoji vlogi tudi odlično odigrala, posebno pohvalo pa si vsekakor zasluži tudi slikar Roman Ferlinc, ki je tekom celotnega videospota slikal žensko – rdečo nit zgodbe. Spot je bil tokrat posnet na Goričkem v idiličnem ambientu apartmaja,« dodajajo fantje. Pri legendarni skupine, ki sicer deluje že od leta 1985, srčno upajo, da bo nov glasbeni izdelek všeč poslušalcem: »Prvi odzivi so nenormalno dobri in zelo pozitivni, kar ekipi daje še večji zagon za naprej, za nove projekte, ki sledijo.« Ne nazadnje si je videospot, ki ga lahko poslušate na uradni Facebook strani skupine, na premierni dan ogledalo prek 20 tisoč ljudi!

Nusaderenda

Nuša Derenda

Posavska glasbena diva Nuša Derenda (foto: Instagram) je na družabnih omrežjih objavila fotografijo s šopkom cvetja, pod njo pa svoje sledilce vprašala, ali uganejo, kdo jo je obdaril z dišečimi rožami, ter hudomušno dodala, da ji cvetja ni podaril mož. No, dan kasneje je razkrila, da jo je presenetil mladi glasbenik Isaac Palma, ki se ga boste spomnili iz šova Slovenija ima talent. Glasbenika sta nato še malce dražila sledilce ter jih spraševala, ali jo je mladi argentinski pevec, ki sicer že leta živi v Sloveniji, presenetil s šopkom zato, da bo Nušo peljal v njegovo domovino in spremljal kot njen osebni vodnik, ali pa morda zato, ker bosta posnela duet. Nam se druga možnost zaradi trenutne situacije s potovanji zdi precej bolj verjetna!

S. Uršič
« Nazaj na seznam

Več iz rubrike Posavske glasbene novičke

»

najbolj brani članki

ne spreglejte

22.07.2020 | Oglas

Pogradi za otroke

20.02.2020 | Sporočilo

Ribja jed na domačem krožniku

27.06.2021 | Redakcija

Recept za ribji namaz s fižolom