Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

S koronavirusom okužena tudi Rebeka Dremelj, Yamamai predstavljajo prvenec, učitelji GŠ Krško posneli video

Objavljeno: Četrtek, 04.02.2021    Rubrika: Posavske glasbene novičke Redakcija
Rebeka Dremelj

Rebeka Dremelj

V Posavskih glasbenih novičkah tokrat o tem, da koronavirus ne prizanaša niti posavskim glasbenikom, da Yamamai predstavljajo prvi singl z naslovom Krik amigdale in da učitelji Glasbene šole Krško vedo, da bo prišel srečen dan vrnitve v šolo.

Virus ne izbira! Med številnimi znanimi obrazi se je s koronavirusom okužila tudi naša pevka Rebeka Dremelj (foto: Youtube). Potem ko je zbolela njena soseda, se je odšla testirat, rezultat je bil žal pozitiven. »Če se ne bi šla preventivno testirat, sploh ne bi vedela, da sem okužena. Še naprej bi hodila v trgovine in trosila virus naokrog,« je svojim sledilcem zaupala Dremljeva in ob tem dodala, da kakšnih hujših simptomov zaenkrat še nima in upa, da tako tudi ostane. »Ne vem, kje točno sem se okužila, a sedaj to sploh ni pomembno. Dobro je, da sem se šla testirat in sedaj bom dni preživljala v samoizolaciji. Svojih staršev recimo letos še nisem videla in ravno ta teden sem jih nameravala obiskati. A tudi to bo moralo očitno še malo počakati.« Ob koncu zapisa je svoje sledilce še optimistično pozvala: »Čas je, da zapojemo skupaj ... Nepremagljiva (njena pesem, op. p.) ...«

Yamamau

Yamamai

Spoznajte zasedbo Yamamai (foto: osebni arhiv) iz Krškega. Sestavljajo jo Jakob Gašpir, Enej Mavsar in Uroš Kovač, ki so pred tem skupaj ustvarjali v psihadelični glasbeni skupini theLIFT. Tokrat v eter pošiljajo prvi singl s pomenljivim naslovom Krik amigdale. Pesem so posneli sami, miksal je Janžej Marinč, za mastering je poskrbel Robi Bulešić. »Poleti 2019, ko se je trio po nekaj letih zopet dobil na kupu, je pričel s komponiranjem povsem nove glasbe ter si nadel novo ime. Metuljev prvi koncertni zalet je po uvodnih nastopih kmalu ustavila epidemija,« so javnosti o ponovni glasbeni združitvi in posledicah epidemije za njihove nastope sporočili fantje.

GŠKrškoučitelji

Učitelji GŠ Krško

Medtem pa so učitelji Glasbene šole Krško (foto: Youtube) poskrbeli za zanimivo popestritev teh malce turobnih januarskih dni. V duhu ukrepov proti koronavirusu so na daljavo posneli video in zaigrali priredbo zimzelene skladbe Vem, da danes bo srečen dan. Aranžma za godala je pripravil Dejan Učakar, zvokovno obdelavo posnetkov pa Miha Koretič. Poleg njiju so zaigrali še Peter Gabrič, Robert Pirc, Matjaž Škoberne in Dejan Učakar (saksofoni), Matjaž Kaučič (trobenta), Franc Arh (pozavna), Klavdija Novšak, Kristian Ilić in Luka Dukarič (godala), Lucijan Cetin (klavir), Peter Urek (klaviatura, solo), Sebastjan Podlesnik (bas kitara) in Mitja Kuselj (bobni). Video obdelava in montaža posnetkov sta delo Tilna Klavžerja. Ob posnetku so glasbeniki optimistično namignili: »Učitelji Glasbene šole Krško VEMO, da bo prišel ta srečen dan, ko se bomo vrnili v šolo.« Držimo vas za besedo!

S. U.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki