Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sin Nuše Derenda brez finala SIT, prijatelja Rebeka in Sebastian z božično pesmijo

Objavljeno: Torek, 14.12.2021    Rubrika: Posavske glasbene novičke Redakcija
259722250_4455387941176068_5052217219714120033_n

Matevž Derenda (levo)

Sin Nuše Derenda ostal brez finala Slovenija ima talent, Rebeka Dremelj in Sebastian okronala 20 let prijateljstva z božično pesmijo. Tokrat preberite:

V šovu Slovenija ima talent je znanih vseh deset finalistov. V eni izmed polfinalnih oddaj so na oder Talentov stopili tudi pevci Luka, Patrik in naš posavski rojak Matevž, sicer sin pevke Nuše Derenda, ki sestavljajo fantovsko skupino Booom! (foto: facebook). Zapeli so čustveno pesem Story of My Life skupine One Direction in delno navdušili. »Moram priznati, da sem od vas pričakoval zelo veliko, saj ste vsak svoj karakter ... Kariera glasbe je pogosto povezana z odločitvami in vaša današnja odločitev, hm, kaj pa vem ... Pri vas sem videl, da ste si vzeli pesem One Direction in vam zdaj ne morem reči Booom!, bi vam vzel črko m iz imena,« je bil jasen žirant Lado Bizovičar. Marjetka Vovk je dodala, da so drugo priložnost v avdicijski oddaji sicer odlično izkoristili, a da so jo pustili malo hladno. Ana Klašnja je ob tem ocenila, da je važno, da imajo v sebi strast, kar jim bo prišlo prav v nadaljevanju kariere. Kot zadnji se je oglasil vedno strogi Branko Čakarmiš: »Jaz nikoli nisem bil v boy bandu, zato ne bom 'šimfal'. Ste se maksimalno potrudili, čeprav sem tudi sam pričakoval drug izbor pesmi, ampak na koncu bodo itak glasovali gledalci.« Po zelo napetem glasovanju gledalcev je prišel trenutek resnice, žal so se fantje res morali posloviti od nadaljevanja šova. »Hvaležni smo za vso podporo, ki smo jo dobili v zadnjih mesecih, še najbolj pa smo hvaležni za izkušnjo, ki nas je napotila k novim dosežkom naproti. Hvaležni smo žirantom, ki so nam dali konstruktivno kritiko in niso naših nastopov prehvalili, temveč so nam povedali točno to, kar smo rabili slišati. In za konec smo hvaležni sebi, ker smo se tega projekta lotili 100 % in smo sebi pokazali, česa smo zmožni. Upam, da se čimprej vidimo na kakšnem špilu!« so po koncu šova svojim oboževalcem še sporočili mladi glasbeniki.

Rebekasebastian

Rebeka Dremelj in Sebastian

Pri založbi Menart je izšla božično obarvana pesem s pomenljivim naslovom Ko primeš me za roko, s katero Rebeka Dremelj (foto: Instagram) in nekdanji najstniški idol Sebastian obeležujeta tudi 20-letnico svojega prijateljstva. »Že leto in devet mesecev živimo v negativi in to je najin odgovor, da uravnovesiva energije na planetu,« razkrijeta, zakaj sta se lotila skupnega projekta. Sicer pa sta medijem razkrila, da njuno prijateljstvo sega v leto 2001, ko so našo posavsko rojakinjo okronali za miss Slovenije, prav tam pa se je leto prej v šov programu predstavil tudi Sebastian. »Spomnim se ga, saj je bil takrat že zvezdnik, jaz pa čisto nov obraz na sceni in njegova oboževalka, ko mi je čestital in sem bila čisto navdušena,« je povedala Rebeka. »Jaz pa se spomnim takrat še tihe Rebeke, za katero še nismo vedeli, kakšen vulkan energije in vsestransko aktivna ženska je. Čudoviti spomini so to,« pa je ob tem čudovitem jubileju dodal Sebastian. Poslušljivo!

S. Uršič
« Nazaj na seznam
»