Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Veronika Strnad do nagrade na Popevki 2022, Prifarci in Toni Sotošek združili glasbene moči, slovo ansambla Azalea

Objavljeno: Četrtek, 24.11.2022    Rubrika: Posavske glasbene novičke Redakcija
VeronikaStrnad

Veronika Strnad med nastopom na Popevki 2022

Mlada posavska pevka do nagrade na festivalu Popevka 2022, Prifarci in Toni Sotošek združili glasbene moči, slovenski ansambel se je za vedno poslovil. Tokrat preberite:

Na festivalu Popevka 2022 je s skladbo Ljubim sodelovala tudi mlada brežiška pevka Veronika Strnad (foto: printscreen RTV Slovenija) in prejela nagrado strokovne žirije za najboljšega mladega obetavnega avtorja ali izvajalca. »Celotna izkušnja je izjemna. Že samo to, da je orkester RTV Slovenija igral mojo skladbo, je skoraj neverjetno, poleg tega pa je pogled z odra res krasen in čudovit občutek, da lahko svojo pesem odpoješ pred celo Slovenijo. Samo za tri minute in pol in naredi vse, da se boš dobro počutil in da bo nastop čim bolje izpeljan. Zelo sem vesela in hvaležna, da sem bila lahko del tega festivala, saj imam veliko spoštovanje do le-tega, hkrati pa sem dobila bogato izkušnjo in lepo popotnico za naprej,« je za medije povedala mlada pevka, ki bo v kratkem šolanje nadaljevala na priznani univerzi Berkeley v Bostonu.

Toni Sotošek s Prifarskimi 2 IMG_3366

Toni Sotošek s Prifarskimi muzikanti med snemanjem videospota na gradu Podsreda

Dan pred 31. rojstnim dnem naše države Slovenije sta Mitja Ferenc in Toni Sotošek predstavila valček, posvečen domovini, pred dobrim tednom dni pa je bil premierno objavljen videospot za skladbo s pomenljivim naslovom Slovenija pravljična. »Glede na to, da veliko avtorsko pišem, sem imel željo eno skladbo posvetiti naši domovini Sloveniji. Tako je nastal najprej tekst, nato pa sem napisal še besedilo zanj in takoj sem videl, da je to primerno za Prifarce, ki so mi všeč kot malo drugačna zasedba,« o skladbi in spotu, ki sta ga skupaj posneli družina Sotošek in Prifarski muzikanti (foto: Boris Kovačič), pove priljubljeni harmonikar. »To bo zadnja skladba na koncertu Prifarskih muzikantov v Cankarjevem domu in zame kot avtorja je to res velika čast,« nam je še s ponosom povedal Toni, ki bo na koncertu nastopil skupaj s svojimi tremi starejšimi sinovi pa tudi s svojimi učenci harmonike, in dodal: »Upam si trditi, da se bo to vsakogar dotaknilo, na generalki sem bil ganjen do solz,« je še povedal priljubljeni glasbenik, ki je bil s svojimi učenci sicer že dvakrat gost na njihovem koncertu. Koncerta bosta na sporedu 27. in 28. novembra.

Azaleea

Ansambel Azalea

»Dragi naši! Lepo je, če ima lep začetek tudi lep konec. Že februarja smo se odločili, da bo 24. septembra za nas zadnji špil … Naj se vam zahvalimo za vse! Predvsem zato, da ste nas sprejeli in podpirali ter nam zaupali vaše pomembne dni! Vsak špil je bil nekaj posebnega! Vsa ta leta igranja so nas oblikovala, nas izpopolnjevala. Kako lepo je biti muzikant! A lepo je imeti tudi čas za družino, za druge hobije. Čas hiti. Bili smo mulci, zdaj smo očetje, bila je mala razvajenka, zdaj zrela ženska. A srce le ne ve za čas. In vedno bo del srca pripadal muziki. Stotine neprespanih noči, mnogo ljudi, mnogo dobrih gostiln, mnogo plesočih nog, mnogo projektov, pesmi, spotov, nastopov, poznanstev … Za vse smo hvaležni. Noro hvaležni. Hvala! Meta, Alen, Gregor, Matevž,« so zapisali pri ansamblu Azalea (foto: osebni arhiv) iz Gabrja pri Novem mestu, katerega član je bil tudi posavski glasbenik Gregor Sotošek. Dodajmo, da je ansambel dobil ime po zaščiteni roži azaleji, ki je botanična redkost in posebnost, ki uspeva v Sloveniji le še na treh rastiščih, od teh pa je eno ravno med Gabrjem in Brusnicami. Uspešno so godli in zabavali kar 15 let …

S. U.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»