Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vili Resnik in Miran Rudan prvič zapela skupaj, ljubezenska pesem Rudolfa Gasa, Band GŠ Krško s priredbo Beatlov

Objavljeno: Petek, 02.04.2021    Rubrika: Posavske glasbene novičke Redakcija
resnik rudan.

Vili Resnik in Miran Rudan

Vili Resnik in Miran Rudan prvič skupaj na odru, ljubezenska pesem Rudolfa Gasa dobila novo preobleko in videopodobo. Tokrat preberite:

V petkovi zabavni glasbeni oddaji V petek zvečer sta prvič skupaj nastopila 'frontmana' skupine Pop design, naš posavski rojak Miran Rudan in Vili Resnik (foto: posnetek zaslona RTV Slovenija). Zaradi večnega rivalstva med njima tega zagotovo ni nihče pričakoval. Skupaj sta zapela uspešnico Ko si na tleh, ki jo je že leta 1993 prvič predstavila legendarna skupina. Z Resnikom v vlogi glavnega vokalista sovpadajo najuspešnejša, 90. leta prejšnjega stoletja, Rudan pa se je Pop Designu pridružil konec leta 1988, jo po dobrih dveh letih uspešnega sodelovanja, nato pa se ji je ponovno priključil leta 2007 in v njej deluje še dandanes. Dodajmo še, da je Rudan v omenjeni oddaji sam zapel tudi Avsenikovo pesem Prijatelji, ostanimo prijatelji, ne nazadnje je bil njegov stric Albin Rudan dolgoletni klarinetist legendarnega narodnozabavnega ansambla.

GasHren

Rudolf Gas in Eva Hren

Dejstvo je, da vsestranski glasbenik Rudolf Gas (foto: Press Release), ki seveda prihaja iz Posavja, že dolgo skrbi za vse ljubitelje kakovostne glasbe. Tokrat skupaj z videospotom v svet pošilja predelavo njegove ljubezenske skladbe Lahko me ljubiš, ki je nastala že leta 2005, a sedaj v novi preobleki ter v duetu z vrhunsko vokalistko Evo Hren. »Na gostovanju v oddaji Moja pesem, tvoj glas si je Eva od mojih pesmi izbrala Lahko me ljubiš, tako sem jo na sveže priredil za njen glas in 'potunkal' v še bolj subtilno filmski žar. Glede na izjemno Evino izvedbo v oddaji sva se odločila za duet. Izkazalo se je, da pesmi prav pristaja žensko-moški dialog, ki ga je že 2005 osmislila Vesna Milek,« je v intervjuju za portal govori.se o sodelovanju povedal vokalist, aranžer, producent in dirigent Big banda Orkestra Slovenske vojske. Eva in Rudolf sta tako svoji romantični duši prelila v poezijo ljubezni, ki se preslikava v čudovito melodijo.

maxresdefault (1)

Band GŠ Krško

V teh malce nenavadnih časih gredo pri Glasbeni šoli Krško v koraku s časom, zato so mlade glasbenike pod vodstvom kitarista Mihe Koretiča kar virtualno združili v skupino z imenom Band GŠ Krško (foto: Youtube) v sestavi: Iza Pucelj (vokal), Tia Valentinc (vokal), Bor Mitrovič (kitara), Žiga Zakšek (kitara), Nejc Turšič (klaviature) in Lovro Zakšek (bobni). Rezultat je priredba legendarne skladbe z zadnjega studijskega albuma skupine The Beatles. Prisluhnite!

S. U.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki