Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vrnitev dua Platin, Alja snemala na Rajhenburgu, novi pesmi mladega Bistričana in Anje Hrastovšek

Objavljeno: Četrtek, 04.03.2021    Rubrika: Posavske glasbene novičke Redakcija
Malce pred Emo 2021 se je vrnil Duo Platin, Alya je spet zaljubljena in to na gradu Rajhenburg, mlada glasbenika z naših koncev pod okriljem ameriške založbe. Tokrat preberite:

Duoplatin.

Duo Platin

Pevka Ana Soklič bo Slovenijo na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije v Rotterdamu zastopala s pesmijo Amen. Skladbo v angleškem jeziku je RTV Slovenija razkrila v oddaji Ema, za katero jo je tudi premierno odpela. Mnenja o skladbi so deljena, na rezultat bo treba počakati do 18. maja, ko bo Ana pesem predstavila na velikem evrovizijskem odru v prvem predizboru. Malce pred tem pa je duo Platin (foto: Press Release), ki sta ga leta 2000 ustanovila zakonca Diana in Simon Gomilšek, ki sicer prihaja iz Krškega, sporočila, da se po daljšem medijskem premoru vračata na domači trg z novim albumom ter ob tem predstavila še novo skladbo z naslovom Vesolje srca. »Že dolgo obljubljava nekaj novega. Tokrat med vas pošiljava nekaj pozitivnega, nezlaganega in srčnega – pesem Vesolje srca, ki je kot nalašč pred valentinovim,« sta pred izidom zaupala medijem. Saj se ju še spomnite? Da vam osvežimo spomin: duo nas je leta 2004 zastopal na Evroviziji v Istanbulu, kjer sta se nato še poročila. Kasneje sta se umaknila v tujino, kjer sta na koncertih izvajala najbolj znane hite od sedemdesetih let pa vse do zadnjih hitov, ki jih slišimo na evropskih radijskih postajah.

Alya

Alya in Kvatropirci

Ob izjemnih odzivih na pesem Spet zaljubljena si je popularna slovenska pevka Alya (foto: YouTube) zaželela, da bi poslušalce za letošnji praznik ljubezni obdarila s prav posebno različico, še bolj zaljubljeno verzijo pesmi. Zato je k sodelovanju povabila glasbene prijatelje Kvatropirce in sedaj priljubljeno skladbo poslušamo v duetu. Videospot zanjo so posneli  v romantičnem ozračju gradu Rajhenburg. Alya pa tudi sicer kljub nenavadnim časom ne počiva in snuje nove projekte, kar lahko tudi redno spremljamo na družbenih omrežjih Instagram in Facebook. Že marca bosta izšla čisto sveža pesem in videospot. 

REDHEDII

Gašper Tominšek

Na mladih svet stoji! Celjan Aljaž Kidrič (AK) in Gašper Tominšek (REDHEDII) (foto: Press Release) iz Bistrice ob Sotli predstavljata avtorsko pesem Blackout. Opisujeta jo kot darkerski, heavy in groovy tech house komad, ki je izšla pod okriljem založbe CamelMusic Records iz San Francisca. Kljub njuni mladosti za nobenega od njiju to ni prvo sodelovanje s tujo založbo. Mladi Bistričan je namreč avgusta lani pod okriljem založbe LoveStyle Records s sedežem v Budimpešti lansiral singel z naslovom Know Me. Na Spotifyju je pesem presegla 80.000 predvajanj, precej pozornosti pa je požela tudi na YouTubeu in drugih spletnih platformah.

ea7c5fc9-c8ab-44a1-864c-88a6a03a8a2d

Anja Hrastovšek

Brežičanka Anja Hrastovšek s svojim jazz kvartetom The Oakleys predstavlja skladbo Tja bi šla. Anja, ki se z The Oakleys, tokrat se predstavijo v malo bolj razširjeni zasedbi kot sicer, najbolje počuti v jazzu, je tokrat pripravila prikupno, lahkotno skladbo, ki združuje jazz s popom in pripoveduje o njeni (in naši) trenutni realnosti. Pesem Tja bi šla je nastala čisto spontano. Pevka in avtor skladbe Robert Petan sta namreč prijatelja in na enem od njunih, v teh časih sicer redkih srečanj se jima je utrnila ideja, da bi naredila skladbo o tegobah, ki nas dandanes pestijo. »Priznam, po svojem tempu je skladba izven moje cone udobja in tako sem si prvič, ko sem jo poskusila zapeti, skoraj 'polomila zobe', « je v smehu dejala Anja. Skladbo so posneli v Robertovem Chillhouse studiu, kjer je nastal tudi enostaven videospot zanjo, za katerega je poskrbel Darko Petan. V spotu lahko vidite celo Njokija, Anjinega kužka, ki ima vlogo tudi v besedilu te simpatične skladbe.

S. U.

#povezujemoposavje
 
 
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte