Časopis za pokrajino Posavje
28.05.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Izjava Društva študentov Brežice ob omejevanju sredstev

Objavljeno: Torek, 12.01.2021    Rubrika: Prejeli smo Sporočilo
DsbSmucanje

Foto: arhiv DŠB

Naši Brežičani!

Kot opozarjamo že nekaj časa, skuša trenutna koalicija z odločbo ZIPRS2122 omejiti sredstva namenjena študentskemu organiziranju. Redkokatera vlada je pripravljena prisluhniti o študentski problematiki, kar je vidno pri vedno slabšem položaju študentov na socialnem, bivanjskem in kulturnem področju. Kljub temu, da je bilo študentsko organiziranje v zadnjih letih mnogokrat pod drobnogledom zaradi problematične porabe sredstev, opozarjamo, da ne bi smeli vseh oblik študentskega organiziranja vreči v isti koš. Organi, ki so višje v hierarhiji študentskega organiziranja, s svojo dvoličnostjo, koruptivnostjo in mankom dela v dobrobit študentov hitro izgubljajo legitimnost. Lokalna študentska društva pa po drugi strani po svojih najboljših močeh organiziramo dogodke za potrebe in želje lokalne skupnosti. Ti naši dogodki mnogokrat predstavljajo velik delež dogajanja v manjših krajih, s čimer oživljamo naše občine, povezujemo skupnost, razvijamo lastne veščine in smo odprti do vseh , ki bi želeli prispevati k skupnemu dobremu. Kljub temu, da je pandemija močno okrnila naše zmožnosti delovanja, se tudi v teh časih trudimo po svojih najboljših močeh, da bi popestrili te težke čase.

Če ste se že kdaj udeležili naših dogodkov in bi si jih želeli videti tudi v prihodnje, se trenutno dogajanje pomembno nanaša tudi na vas. Skozi leta smo v Društvu študentov Brežice obdarovali otroke študentskih družin, mladim lokalnim glasbenikom omogočili njihove prve nastope, hkrati pa v naš majhen kraj pripeljali nekatere izmed največjih imen slovenske glasbene scene, razvijali smo alternativno kulturo, kar je odmevalo po celi Sloveniji in poskrbelo za obiskovalce tudi iz drugih delov države. Kljub omejitvam smo organizirali koncerte na grajskem dvorišču, ki so nam vsem prinesli prepotrebno druženje in odklop. Skrbimo za športno, kulturno, izobraževalno in mnoge druge vrste dogajanj, med katerimi je tudi popestritev dni prebivalcem doma za ostarele. Na naših dogodkih so se stkala nova poznanstva in prijateljstva, se zgodile prve najstniške ljubezni in ustvarile neuničljive vezi med mladimi iz Brežic in okolice. V Društvu študentov Brežice menimo, da tukajšnjim predvsem mlajšim prebivalcem omogočamo bolj celovito osmišljanje življenja. Prispevamo nekaj kamenčkov v mozaik, ki osmišlja naša življenja.

Naša največja želja je, da bi nam vsem še v prihodnje prinašali radost, zato danes ne moremo molčati. Pozivamo vas, da se nam pridružite v boju za izboljšanje položaja študentov in ohranitev ter razvoj dogajanja v naši občini. Samo s skupnim opozarjanjem na probleme financiranja lokalnih študentskih društev lahko poskrbimo, da se še kdaj srečamo na katerem izmed raznolikih dogodkov, ki jih z ljubeznijo organiziramo za vse nas!

Pomagate nam lahko s podpisom peticije na: https://skis-zveza.si/podpora-studentskim-klubom/?fbclid=IwAR31lO4u2sXVfDRRScpFjBzxUzG2HDsl_5rpQ9iGcnycgawULV5OQVm__o0 ter lastnim opozarjanjem na probleme, s katerimi se soočamo; s poudarjanjem pomena študentskih društev v lokalnih skupnosti; nadaljnjim spremljanjem dogajanja in včlanjevanjem v študentsko organiziranje.

Vodstvo Društva študentov Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

19.05.2020 | Oglas

Igrače