Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Janja Starc: najava kandidature za županjo Mestne občine Krško

Objavljeno: Petek, 02.09.2022    Rubrika: Prejeli smo Redakcija
Spoštovane občanke, občani, obrtnice/podjetnice, obrtniki/podjetniki, spoštovani mediji!
 
Obveščam Vas in napovedujem kandidaturo za županjo Mestne občine Krško.

Uradna predstavitev bo potekala na novinarski konferenci, konec septembra in to zato, ker je čas denar in tega je potrebno izkoristiti takrat, ko je na voljo. Uspešnost podjetja, lokalne skupnosti, regije, države temelji na prepoznavanju priložnosti, predvsem pa trdnemu delu in zato moj september ne bo namenjen le lokalnim volitvam, pač pa obrtnikom in podjetnikom, ki bomo skupaj nastopili na največji sejemski prireditvi v Sloveniji - Mednarodni sejem obrti in podjetnosti v Celju – promotorji krškega gospodarstva širimo dober glas izven meja občine, regije, države. Druga bistvena septembrska aktivnost bo in je izziv novonastale gospodarske situacije – energetske problematike, v luči iskanja primernih rešitev in energetske prihodnosti podjetništva. 
 
Pred uradno predstavitvijo, mi dovolite, da se na kratko predstavim, kot kandidatka za prvo županjo v naši lokalni skupnosti – Mestni občini Krško. Sem Janja Starc, po izobrazbi dipl. uprav. org., poznate me kot zagovornico in zastopnico obrti in malega gospodarstva saj že vso poklicno kariero delujem pri reprezentativnem predstavniku obrti in malega gospodarstva, pri največji obrtniški asociaciji, v Območni obrtno-podjetniški zbornici Krško. Prav obrtniki in podjetniki so pobudniki moje kandidature za županjo Mestne občine Krško in z njihovo podporo in skupno listo vstopam na to pot, pot oblikovanja naše lokalne skupnosti, kot ji pritiče, razvojno in gospodarsko močna Mestna občina Krško.
 
Podrobnejši program bo predstavljen na uradni novinarski konferenci, izpostavljam in na prvo mesto postavljam gospodarstvo, predvsem obrt in malo gospodarstvo, ki sta temeljni celici celotnega razvoja človeštva in skupnosti. Merilo uspešnosti skupnosti (države, občine) je uspešno gospodarstvo, če je to uspešno bodo dobro delovale tudi ostale sfere v lokalni skupnosti (mladi, šolstvo, zdravstvo, kmetijstvo, šport, kultura in ostalo). Naša občina ima velik razvojni potencial in veliko priložnosti, le izkoristiti jih je potrebno, za kar pa je potrebno nekaj več kot črke, besede, stavki predvolilnih programov, potrebno je cilje in program uresničiti, ne biti le všečen občankam in občanom. Sem človek dejanj in rezultatov. Drži, včasih tudi odločevalcem na lokalni in nacionalni ravni kaj argumentirano pokomentiram, vendar vedno s konkretnimi predlogi. Moj moto je, da se vse da spremeniti na bolje, vse realne cilje je mogoče uresničiti, če izražaš svoje drugačno mnenje ni nič narobe, vendar to delaj tako, da predstaviš rešitve. Moje županovanje bo temeljilo na realnih – uresničljivih načrtih, na vključevanju in participaciji prebivalcev, predvsem mladih, poslušanju predlogov drugače mislečih in iskanju skupnih rešitev za boljši jutri Naše občine.  Podjetniško vodenje lokalne skupnosti, ki je nenazadnje veliko podjetje, je moj cilj, za katerim stojim in vem, da bom našo občino vodila racionalno, transparentno in preudarno. Naša obrtno-podjetniška lista, z mojo kandidaturo za županjo Mestne občine Krško, bo temeljila na povezovanju, saj smo združeni močnejši.
 
Ob koncu navajam, da nisem politično opredeljena, moja edina opredelitev je, da upoštevam in podpiram tisto, kar je dobro za celotno skupnost.
 
Več o meni – Janji Starc – kandidatki za županjo Mestne občine Krško, boste izvedeli na novinarski konferenci, konec septembra. Vabljeni in dobrodošli na skupno pot, pot uspešne Mestne občine Krško.
 
Kandidatka za županjo Mestne občine Krško:
Janja Starc
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

24.11.2021 | Redakcija

Ribe so del zdrave prehrane

10.04.2019 | Redakcija

Z nasmehom na obrazu