Časopis za pokrajino Posavje
28.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Odgovor na pojasnilo župana

Objavljeno: Petek, 23.09.2016    Rubrika: Prejeli smo Bralci pišejo
Župan je lepo opisal, kako je doslej potekalo izbiranje članov svetov. Stranka IDS se sicer zavzema za spremembe v politiki, ne za ohranjanje sedanje situacije, ki je velikokrat slaba, v škodo javnem interesu. Vse manj se upošteva strokovnost in vse bolj so politične odločitve populistične.

Po 18 letih bi bil skrajni čas za nadgradnjo pravila izbiranja članov svetov, oziroma lahko rečemo samo za upoštevanje pravil (!) in sicer v tem smislu, da morajo stranke predlagati kompetentne strokovne kadre (kot je zahteva v pozivu). Če jih nimajo, potem naj ne prijavljajo nikogar! 

Župan pravi, da morajo predstavniki ustanovitelja zastopati interese ustanovitelja (delovati v skladu z narekom političnih strank...). In če jih ne, potem Občinski svet mnenje predstavnikov/celega sveta zavoda, preprosto ignorira in to večkrat, kot je bilo v primeru Kulturnega doma Krško?

Interes ustanovitelja bi moral biti enak javnemu interesu. To pa pomeni predvsem strokovno delo v svetih in na vodstvenih položajih v zavodih, za javno dobro najširše družbene skupnosti. Kar je veliko zagotovilo družbenega napredka. Nasprotno temu pa je nastavljanje nekompetentnih oseb v svete ali na vodstvene položaje v zavodih resno zaskrbljujoče in ne v javnem, temveč v strankarskem interesu. 

Za LO IDS Krško-Kostanjevica na Krki, Aleš Suša
« Nazaj na seznam
»