Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Odziv Zdravstvenega doma Brežice in zdravnikov na objave na družbenih omrežjih in v medijih glede obravnave otroka

Objavljeno: Torek, 18.04.2023    Rubrika: Prejeli smo
V Zdravstvenem domu Brežice ostro zavračamo snemanje in objavo posnetka na družbenih omrežjih, komentarje in članke v medijih o zlonamernem posnetku izseka obravnave otroka v otroško šolskem dispanzerju Romane LAKTIĆ, dr. med., specialistke pediatrije, ki je sporen z več vidikov:

  • s snemanjem se je kršila pravica do zasebnosti zdravnice iz 35. člena Ustave Republike Slovenije; gre namreč za poseg v njene osebnostne pravice, saj se s snemanjem ni strinjala in je bilo celo izvedeno brez njene vednosti;
  • posnetek je izsek dela celotne obravnave, ki se je pričela pred samim snemanjem;
  • zdravnica antibiotika otroku ni predpisala na pamet, ampak na podlagi rezultata odvzetega brisa žrela;
  • bris žrela je bil odvzet in njegov rezultat pridobljen pred predpisovanjem antibiotika.
Glede na zgoraj navedena dejstva je mogoče ugotoviti, da so bili objavljeni komentarji in očitki neutemeljeni, nepreverjeni in zlonamerni.

Dražen Levojević, direktor Zdravstvenega doma Brežice

ODZIV ZDRAVNIKOV ZDRAVSTVENEGA DOMA BREŽICE NA OBJAVE NA DRUŽBENIH OMREŽJIH IN V MEDIJIH GLEDE OBRAVNAVE OTROKA V OTROŠKO ŠOLSKEM DISPANZERJU ROMANE LAKTIĆ, dr. med., specialistke pediatrije

Zdravniki Zdravstvenega doma Brežice izražamo zgroženost nad sprevrženim dejanjem snemanja in objavljanja pogovora med zdravnico in mamo pacienta.

Menimo, da je prišlo do snemanja načrtno, z namenom diskreditacije zdravnice. Evidentno gre za izsek obravnave, saj je namenoma izpuščena informacija o predhodno odvzetem brisu, ki je predstavljal podlago za predpis antibiotika s strani zdravnice. Zgroženi smo nad dejstvom, kako se ponižuje in prikazuje našo kolegico. Gre namreč za zdravnico specialistko pediatrije, ki že desetletja vestno, odgovorno in strokovno obravnava najmlajše paciente iz občine Brežice in njene širše okolice. Pediatrinja, po kateri se mnogi zgledujemo in jo neizmerno cenimo, je pristala na tnalu napadov proti javnim zdravstvenim zavodom in zdravnikom.

Zdravniki Zdravstvenega doma Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte