Časopis za pokrajino Posavje
28.01.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vrtci smo prvi v vertikali vzgoje in izobraževanja: pogumno v novo šolsko leto!

Objavljeno: Torek, 01.09.2020    Rubrika: Prejeli smo Sporočilo
image3 (3).
Poletne počitnice so za dva meseca zaprle vrata šol, medtem ko smo v vrtcih ob doslednem upoštevanju higienskih priporočil za preprečevanje širjenja SARS-Cov-2 nemoteno izvajali vzgojno-izobraževalno dejavnost skozi celo poletje. V Vrtcu Mavrica Brežice v poletnih mesecih na srečo nismo zabeležili nobene okužbe z novim koronavirusom.

Tako kot med vsakimi poletnimi počitnicami, je bilo tudi tokrat v vrtcu manj otrok kot med šolskim letom. Zaradi dvomesečnega zaprtja vrtca v času epidemije smo med poletnimi počitnicami pričakovali veliko več otrok kot običajno, vendar temu ni bilo tako. Število prisotnih otrok je bilo letos le za spoznanje višje kot lansko poletje (primerjava v tabeli).
image1.
98 najstarejših otrok smo pospremili v šolo, naša mavrična vrata pa v novo šolsko leto odpiramo 412 predšolskim otrokom. Nekateri bodo 1. septembra naredili prvi korak, drugi se vračajo med nas po končanih počitnicah, prav vsi pa začenjamo na novo, v novem šolskem letu. Še posebej nova bo izkušnja z nepovabljenim gostom – s koronavirusom. V mavričnem vrtcu smo se na prihajajočo jesen zelo dobro pripravili. Temeljito smo preučili modele in priporočila, ki sta jih v publikaciji »Vzgoja in izobraževanje v RS v razmerah, povezanih s Covid-19«, v sodelovanju z NIJZ, izdala MIZŠ in ZRSŠ. Model-B za osnovne šole je v uporabi tudi za vrtce, kar pomeni, da bomo v vrtcu izvajali vse dejavnosti, kot običajno, le da bomo pri vsem dosledno upoštevali higienske ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe. Pripravili smo tudi večjo zalogo razkužil, zaščitnih rokavic in zaščitnih mask. Tudi letošnje uvajalno obdobje bo nekoliko drugačno, saj bomo morali omejiti število hkrati prisotnih staršev, ki bodo postopoma uvajali svoje malčke v oddelkih ter pustiti dovolj časa med menjavami staršev, da bomo lahko temeljito prezračili in razkužili igralnice. Izpostaviti želimo dejstvo, da smo vrtci dolžni upoštevati trenutno veljavna priporočila NIJZ tudi v delu, kjer nas zavezujejo, da pokličemo starše, naj pridejo po svojega otroka, takoj ko opazimo pri otroku vročino in druge znake akutne okužbe dihal. Zato prosimo, v korist vsem udeleženim v vzgojno-izobraževalnem procesu vrtca, še posebej pa najmlajšim, za razumevanje in vabimo k dobremu medsebojnemu sodelovanju.

Da bo novo šolsko leto kar se da lepo, izražamo vsem, ki prihajate k nam, toplo in prijazno dobrodošlico in vas pozivamo k še posebej odgovornemu ravnanju: v vrtec prihajajmo zdravi in dosledno upoštevajmo higienska priporočila za preprečevanje širjenja SARS-Cov-2, saj se bomo vsi skupaj le tako lahko kar najbolje zaščitili pred okužbo.

V imenu vseh zaposlenih v Vrtcu Mavrica Brežice:
Silvija Komočar, ravnateljica
 
 
« Nazaj na seznam
»