Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zavajanja župana občine Sevnica ob imenovanju članov Sveta zavoda Dom upokojencev Impoljca-Sevnica

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: Prejeli smo
Zavajanja župana občine Sevnica ob imenovanju članov Sveta zavoda Dom upokojencev Impoljca-Sevnica

Občinski odbor SDS Sevnica in njen podmladek SDM Sevnica je neprijetno presenetila lahkotnost zavajanja in obtožb župana občine Sevnica, g. Ocvirka ob imenovanju članov Sveta zavoda Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, ki smo jih lahko prebrali v časniku Delo dne 26.1.2013 z naslovom »Svet doma upokojencev Impoljca s predznakom SDS«.

Imenovani novi članici Sveta zavoda Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica namreč nista članici SDS Sevnica oziroma njenega podmladka, kot trdi župan Srečko Ocvirk. Članici Sveta zavoda sta se sami prijavili na razpis pristojnega ministrstva, imata ustrezno izobrazbo in prihajata iz stroke (socialnega varstva). Torej je župan brez preverjanja dejstev v javnosti delil pavšalne in zavajajoče informacije.

Poudarjamo, da kljub temu, da v tem primeru članici Sveta zavoda Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica ni predlagal SDS, so drugi predlogi kandidatov za imenovanja pri posameznih javnih zavodih in podjetjih ter delovnih telesih občinskega sveta, podani s strani SDS Sevnica in SDM Sevnica vedno temeljili na stroki in ne političnem predznaku (kar pa ne moremo reči za SLS).

To, da župan kot negativno označuje mladost novih članic Sveta zavoda, daje jasno sliko o njegovem odnosu do mladih. Zato se ni čuditi, da se čedalje več mladih odseljuje iz naše občine. Župan tako podcenjuje mlade ter njihovo znanje in dela ter daje slab obet vsem, ki želijo s svojim znanjem in delom prispevati tudi v lastni občini.

Morda s temi izjavami župan zgolj kaže užaljenost, ker kadriranje očitno ni šlo po njihovih političnih željah, ampak se je kadrovalo po strokovnosti (brez deljenja na stare in/ali mlade), tega pa župan ni preveril. In pri tem nepotrebno izpostavil posameznike, ki imajo v teh časih ambicije po (so)delovanju.

Od župana pričakujemo javno opravičilo glede zavajajočih izjav. Glede odnosa do mladih v občini pa ga bo sodila prihodnost.

Tomaž Lisec, OO SDS Sevnica, predsednik

Gregor Udovč, predsednik OO SDM Sevnica

« Nazaj na seznam
»