Časopis za pokrajino Posavje
1.02.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Celjani v drugem polčasu do lahke zmage v Dobovi

Objavljeno: Ponedeljek, 18.03.2019    Rubrika: Rokomet Sporočilo
Celjani v drugem polčasu do lahke zmage v Dobovi
Rokometaši Dobove so se v zadnjem kolu rednega dela državnega prvenstva doma pomerili proti vodilnim Celjanom, ki so zanesljivo zmagali s 25:36.

Tekmo smo začeli v napadu. Zavedali smo se, kako močan je naš nasprotnik, ampak smo te misli potisnili na stran in se v tekmo podali kot v ostale. Z mislijo na dve točki. Začeli smo pogumno, steklo nam je v napadu in tudi obramba je postavila zid. S Celjani smo bili konstantno poravnani in občasno tudi vodili.
Celjani v drugem polčasu do lahke zmage v Dobovi
Slednji so nato ob koncu prvega polčasa prevzeli vodstvo in ga obdržali z minimalno prednostjo. V 21. minuti nas je presenetila diskvalifikacija Sintiča in ostali smo brez enega izmed ključnih igralcev. Vendar nismo smeli dovoliti da nas to ustavi. Svoja vrata je zaprl tudi Leben in obranil nekaj ključnih strelov ter tako omogočil našim fantom da so se približali Pivovarjem. Slednji so polčas zaključili z minimalno prednostjo 16:17.
Celjani v drugem polčasu do lahke zmage v Dobovi


V drugem polčasu smo videli ponovitev prve tekme proti ekipi Celja in nekakšno sliko vseh zadnjih. Enostavno je bilo preveč tehničnih napak, ki so vodile v visoko prednost Celja. Slednji so zelo kakovostna ekipa, ki takšne napake znajo izkoristiti, mi pa jih nikakor ne znamo odpraviti. Kljub obrambam Lebna, je bilo teh napak žal preveč, da bi lahko držali stik s Celjani ki, so na koncu zasluženo visoko slavili s 25:36.

Po zmagi nad Trimom so se nam Dolani nevarno približali na le točko zaostanka in v skupini za obstanek lahko pričakujemo trd boj za točke in mesta v najmočnejši slovenski rokometni ligi v naslednji sezoni. Ker so Krkaši izgubili proti Mariborčanom, so tako končali na osmem mestu, kar pomeni da so oni naš prvi nasprotnik v nadaljevanju.

Tilen Leben, MRD Dobova: "V prvem polčasu so Celjani igrali v rahlem krču in to smo izkotistili in se jih držali. V drugem polčasu pa so pokazali zakaj veljajo za boljše moštvo. Zopet smo si privoščili velike napake, ki nam jih nikakor ne uspe izničiti in se vedno znova ponavljalo. Celje je na koncu zasluženo zmagalo."

Tilen Kodrin, RK Celje PL: "Vedeli smo, kam prihajamo in da je v Dobovi težko igrati. Sicer smo se dogovorili, da bomo stisnili od začetka in jim ne dovoliti, da pridejo do zaleta, vendar pa se je zgodilo, da v obrambi nismo bili dovolj agresivni in tako so Dobovčani zabijali gole in nam bili blizu celoten prvi polčas. V drugem pa smo nato prestavili v višjo prestavo in pomagali vratarju do nekaj lahkih obramb in na drugi strani zadeli lahke gole ter prišli do zasluženih točk."

MRD Dobova: Delić, Dular, Markušić 2, Rožman, Kovacs 2, Leben, Polutnik, Humek 3, Jazbec, Gerjovič, Krnc 1, Šušnjara 3, Kunst 3, Sintič 4, Hotko 4, Novak 3
Trener: Damjan Radanovič
7-metrovke: /
Izključitve: 6 minut

RK Celje PL: Gaberšek, Vujović 2, Jurečič 4, Malus 3, Košec, Razgor 2, Ovniček 5, Marguč 3, Šarac 4, Panjtar, Kodrin 4, Horžen 3, Makuc, Anic 5, Bećiri 1
Trener: Tomaž Ocvirk
7-metrovke: 3/3
Izključitve: 4 minute

Vir: MRD Dobova
 
 
« Nazaj na seznam
»