Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dobovčani nadaljujejo niz zmag

Objavljeno: Ponedeljek, 06.05.2019    Rubrika: Rokomet Sporočilo
Dobovčani nadaljujejo niz zmag

Najboljši strelec končnice za obstanek je trenutno Domen Novak, član MRD Dobova.

Igro so v napadu začeli gostje, vendar neuspešno. Izgubljeno žogo so naši fantje izkoristili in prvi je mrežo zatresel Dorian Markušić. V naslednjem napadu je nato za Krkaše izenačil Pršina, kar pa je bila zanje tudi edina izenačitev na tekmi, do vodstva pa jim ni uspelo priti. S prevlado so Dobovčani začeli nemudoma. Glavni akterji sobotne tekme so bili Markušić s šestimi, Bura z osmimi in Domen Novak z dvanajstimi zadetki! Novak je bil v svoji predstavi stoodstoten in tako le še potrdil svoje mesto (trenutno) najboljšega strelca končnice za obstanek. Polčas so fantje zaključili z visoko prednostjo 19:11.

Drugi polčas so le še nadaljevali svojo dobro predstavo. Tako v prvem kot tudi v drugem polčasu je delo nasprotnikom znova oteževal naš vratar Tilen Leben, ki je zopet zbral visoko število obramb. Obramba je zadrževala napad Novomeščanov, fantje pa so na drugi strani zadevali lahke zadetke. Zmaga ni bila vprašljiva, le s kakšno prednostjo bodo slavili. Na koncu je bil rezultat 37:31 v prid domačih fantov.

Z včerajšnjo zmago imamo tako osem točk prednosti pred Dolom, vendar tekmo manj. Na dve točki zaostanka smo se približali Ormožanom, samo tri prednosti pa ima tudi tokratni nasprotnik, Krka. Do sigurnega obstanka nas loči le še ena zmaga, ki si jo bomo poskusili priigrati že v naslednjem krogu, ko bomo v petek, 17. 5. 2019, doma pričakali trebanjski Trimo.

Dorian Markušić, MRD Dobova: "Cel teden smo se pripravljali na Krko in za nas je bila današnja tekma velikega pomena, saj je bila ena ključnih v borbi za obstanek. Dobro smo igrali v obrambi in v napadu zadevali lahke zadetke, tako da smo igro vodili celotno tekmo. Naši navijači so znova napolnili dvorano in nam tako še dvignili našo samozavest."

Jan Irman, MRK Krka: "Od začetka smo igrali v krču in dobivali lahke zadetke iz 'polkonter', saj smo se slabo vračali. Mogoče je razlog tudi, da nam misli že uhajajo na Final 4. Slabo smo se gibali v obrambi in nismo si pomagali, kar je razlog, da smo dobili preveč golov. Prav tako je bil odličen tudi njihov golman. Moramo se sestaviti do finala, saj nas čakata dve najpomembnejši tekmi sezone in moramo izboljšati vse segmente igre."

MRD Dobova: Dular, Markušić 6, Rožman, Kovacs 1, Leben, Polutnik, Humek 1, Bura 8, Jazbec 1, Zavodnik, Krnc, Šušnjara, Kunst 1, Sintič 4, Hotko 3, Novak 12.
Trener: Damjan Radanovič
Izključitve: 8 minut
7-metrovke: 2/3

MRK Krka: Rašo L. 3, Bevec 1, Didovič 2, Okleščen 1, Pršina 1, Tomić, Irman 5, Jakše 6, Klemenčič 1, Plut 3, Rašo D., Batagelj 1, Papež 4, Brajer, Matko, Florjančič 3.
Trener: Robert Cvikl
Izključitve: 6 minut
7-metrovke: 4/5

Vir: MRD Dobova
« Nazaj na seznam
»