Časopis za pokrajino Posavje
27.11.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dobovski rokometaši: jesen za oceno 5

Objavljeno: Četrtek, 28.11.2019    Rubrika: Rokomet Sporočilo
MRD Dobova

Foto: arhiv MRD Dobova

Člani MRD Dobova so jesenski del prvenstva zaključili v zgornjem domu slovenskega rokometa

Člani dobovskega prvoligaša so jesenski del prvenstva zaključili v zgornjem domu slovenskega rokometa, in sicer na petem mestu lestvice 1. NLB rokometne lige. V enajstih odigranih tekmah so zbrali štirinajst točk in zabeležili sedem zmag. Več zmag sta zabeležili le prvouvrščena ekipa Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško in drugouvrščena ekipa Rokometnega društva Riko Ribnica. Z Dobovčani je sicer točkovno izenačen Rokometni klub Gorenje Velenje, ki je zaradi boljše razlike v golih prevzel četrto mesto na lestvici. Jesenski del v preseku zaključujejo kot zelo močna ekipa v napadu, saj so varovanci Benjamina Teraša na večini tekem mrežo nasprotnika zatresli tridesetkrat ali več, štiri točke pa so osvojili z rezultatoma po štirideset zadetih golov na tekmo.

Formula za uspeh je uigrano jedro ekipe

Vodstvu MRD Dobova je uspelo sestaviti ekipo, ki navdušuje v prvenstvu in ima, po besedah direktorja kluba Miša Kostevca, »izkušeno in kvalitetno jedro ekipe. Vsak novinec se v ekipo hitro uigra in le še prispeva h kolektivnemu duhu, ki je poleg naših zvestih navijačev naša velika prednost. Torej, v vseh selekcijah uspešno sledimo viziji stabilnega jedra in to rokometno jesen zaključujemo korak bližje dolgoročnemu cilju vzpostavitve stabilnega domačega - posavskega jedra rokometa v Dobovi.«

Liga za prvaka na krilih zvestih navijačev

Drugi oz. spomladanski del državne rokometne lige bodo člani MRD Dobova odprli to soboto, 30. novembra, v Kopru. Za dosego sezonskega cilja igrati v ligi za prvaka Slovenije računajo na zveste dobovske navijače, ki so glasna podpora s tribun na vseh domačih tekmah in tudi na številnih gostujočih. Vse navijače vljudno vabijo k podpori s tribun tako v Koper kot na prvo domačo tekmo spomladanskega dela, ki bo v soboto, 7. decembra, ko v Dobovo prihaja prvouvrščena ekipa Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško.

Vir: MRD Dobova
« Nazaj na seznam
»