Časopis za pokrajino Posavje
19.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dolgo pričakovano slavje dobovskih rokometašev

Objavljeno: Ponedeljek, 08.04.2019    Rubrika: Rokomet Sporočilo
Dolgo pričakovano slavje dobovskih rokometašev
Zadnjo zmago v domači dvorani so dobovski fantje dosegli 9. 2. ravno proti ekipi SVIŠ-a. Za najboljšega igralca tekme, s petnajstimi obrambami, je bil izbran Tilen Leben.

Igro so odprli igralci SVIŠ-a, vendar ne ravno obetavno, saj so žogo izgubili. Ravno veliko jim nismo ostali dolžni tudi mi, saj smo ponovili njihovo napako. Nato pa se je igra odprla. Goli so padali eden za drugim, prav tako rumeni kartoni. V prvem polčasu sta jih sodnika podelila kar 7 od skupnih 8. Vztrajno smo držali vodstvo, vse do 17. minute, ko so prvič v prednost z rezultatom 7:8 prišli gostje. Vendar se nismo dali, kljub nekaj tehničnim napakam smo se dvignili in najprej rezultat izenačili ter začeli višati prednost. Odlično se je zopet odrezal naš vratar Tilen Leben, ki je v prvem polčasu zbral 6 obramb. Z enakim številom na drugi strani pa tudi gostujoči vratar Domen Škorc. V slačilnice smo se po spektakularnem zadetku Markušića v zadnji sekundi odpravili z rezultatom 16:12.

V drugem polčasu so naši fantje samo še stopnjevali svoj ritem. Še močneje so prijeli v obrambi in tako oteževali ekipi SVIŠ-a, da bi prišla do lahkih zadetkov. Trn v peti je bil prav gotovo tako kot v prvem polčasu tudi v drugem naš Tiki, ki je še povečal število svojih obramb in jih na koncu zbral 15! Najvišje vodstvo smo dosegli v 58. minuti po zadetku Sintiča za 30:24. Po dolgem času smo znova slavili, in to še kako pomembno zmago v domači dobovski trdnjavi! Končni rezultat proti ekipi RK SVIŠ Ivančna Gorica je bil 31:26.

Denis Zavodnik, MRD Dobova: »Ta zmaga je imela za nas zelo velik pomen. Dobro smo trenirali in v preteklem tednu tudi končno v celotni postavi, kar menim, da je tudi pripomoglo k nocojšnji zmagi. Igrali smo dobro obrambo, kar je bil po mojem mnenju ključ današnjega večera. Upam, da bomo v takem tempu nadaljevali tudi v prihodnjih kolih, in prepričan sem, da bomo obstali v ligi.«

Luka Zafran, RK SVIŠ: »Za nas je bila to skoraj odločilna tekma. Tega smo se zavedali in smo se tudi pripravili, vendar se je tekma odvila drugače, kot smo si zastavili. V prvem polčasu smo držali priključek, nato pa so nam v drugem polčasu Dobovčani pobegnili. Poskušali smo jih uloviti, vendar nam je zmanjkalo časa. Smo v težkem položaju, vendar se bomo borili še naprej.«

MRD Dobova: Dular 1, Markušić 6, Rožman, Kovacs 1, Leben, Polutnik, Humek, Bura 4, Jazbec, Zavodnik 6, Krnc, Šušnjara, Kunst 1, Sintič 6, Hotko, Novak 6 (3).
Trener: Damjan Radanovič
7-metrovke: 3/3
Izključitve: 10 minut

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Knez 5, Zafran 5, Grojzdek 4 (2), Tekavčič, Hrovat 1, Stopar 4, Škorc, Košir Matej 1, Pirnat, Struna, Krabonja 1, Željko, Vencelj, Košir Matic 5 (2), Košir Domen, Vidmar.
Trener: Aleksander Polak
7-metrovke: 4/5
Izključitve: 6 minut

Vir: MRD Dobova
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Vesele praznike!