Časopis za pokrajino Posavje
26.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Željko Babič prevzel vodenje RK Krško

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: Rokomet
Željko Babič prevzel vodenje RK Krško Željko Babič je novi trener članske ekipe RK Krško, potem ko je po dogovoru z upravo kluba Oskar Kovač iz osebnih razlogov zaključil vodenje krške ekipe. Oskar Kovač bo nadaljeval z delom v klubu kot trener mlajših selekcij.

»Z dosedanjim trenerjem Oskarjem Kovačem smo sporazumno prekinili dogovor o vodenju članske ekipe, smo pa zelo veseli, da bo še naprej v klubu prenašal svoje rokometno znanje mlajšim igralcem. Vsekakor je Oki v dosedanjih letih naredil ogromno za razvoj rokometa v Krškem, ki se je prav pod njegovim vodstvom vrnil v družbo najboljših klubov v Sloveniji,« pravi predsednik kluba Boštjan Kozole.

»Ob nastali situaciji smo morali hitro, a premišljeno reagirati. Z izborom Željka Babića smo se odločili za trenerja mlajše generacije. Njegov način dela in pogled na rokomet popolnoma ustreza strategiji razvoja našega kluba, zato upam, da se bo v našem klubu zadržal še dlje kot dve leti, za kolikor je podpisana pogodba.«

Željko Babič je bil na letošnjem svetovnem prvenstvu član strokovnega štaba hrvaške rokometne reprezentance, v lanski sezoni pa je bil trener RK Metkovič, s katerim je osvojil 3. mesto v hrvaškem državnem prvenstvu.

« Nazaj na seznam