Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Favorizirani Mariborčani domov odšli zgolj s točko

Objavljeno: Ponedeljek, 05.03.2018    Rubrika: Rokomet Sporočilo
MRD Dobova.
Naši fantje so pred domačimi gledalci uspeli iztržiti točko proti favoriziranim Mariborčanom!

MRD Dobova : RK Maribor Branik   25 (14) : 25 (10)

Od samega začetka se je videlo, da gresta obe ekipi na vse ali nič. Spremljali smo napet in borben obračun, oboji so imeli svoje dobre in slabe minute. Naši fantje so začeli slabše saj so gostje povedli z 0:2 naši pa so prvi zadetek dosegli šele v peti minuti. Po tem je igra stekla tako kot mora. Deset minut kasneje smo vodili s tremi zadetki in uprizarjali res gledljiv rokomet. Zopet je sledil padec koncentracije in Mariborčani so izničili zaostanek ter v 23. minuti zadeli za 8:8. Konec prvega polčasa pa je vseeno prinesel veselje naših fantov, saj so si za drugi del priigrali kar visoko prednost štirih zadetkov.

V drugem polčasu smo spremljali še vedno borben, trd in moški obračun. Naši so začutili, da so lahko kos tekmecu, Mariborčani pa so si zelo želeli te zmage. Jeziček na tehtnici je bil prav gotovo Tilen Leben, naša najnovejša okrepitev, ki je prišel prav iz RK Maribor Branik. Svoje delo je opravil odlično in ubranil kar nekaj "zicerjev" svojih nekdanjih soigralcev in že na prvi tekmi pokazal, da bo s srcem zastopal barve našega kluba! V nadaljevanju obračuna so gostje uspeli izenačiti v 42. minuti in vedeli smo, da bo ta končnica zares napeta. Večkrat so do prednosti v zadnjih minutah prišli gostujoči rokometaši a naši fantje niso ubupali. Ko je 4 minute pred koncem Jerenec, najboljši strelec tekme (7), zadel za +2 Maribora smo vedeli, da bo zmaga težko ulovljiva. Vse moči smo usmerili v to, da priborimo vsaj točko. Z zadetkom z devetih metrov v zadnjih 30 sekundah tekme je Markušić na noge spravil vse zbrane v dvorani in postavil končni izzid obračuna. Dorian je bil s 6 zadetki najboljši strelec pri naših fantih.

Veselje na tribunah je bilo upravičeno, saj so fantje iztržili največ, kar se je dalo. Kazalo je, da bomo tekmo izgubili a z vztrajnostjo smo si izborili še kako pomembno točko!

V sredo, 7.3., pa naše fante čaka še tekma v Kopru, ki je bila zaradi bolezni gostiteljev prestavljena.

Vir: MRD Dobova
« Nazaj na seznam