Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krčani izgubili proti Kopru, a imajo še možnosti za obstanek

Objavljeno: Četrtek, 13.04.2023    Rubrika: Rokomet Sporočilo
image0.
V sredo, 12. 4., je bila v Krškem tekma 22. kroga 1.A članske državne lige med rokometaši Krškega in Kopra. 

V domačem moštvu se je predstavila okrepitev na levem krilu Tim Topolovec. Uvod tekme je pripadel Primorcem, a so domači rokometaši nekako vzpostavili ravnotežje na igrišču in Koprčanom niso dovolili večje prednosti. Najbolj zaslužen za držanje priključka v prvem polčasu je bil domači vratar Luka Logar, ki je pokazal dobro formo že v prejšnjem krogu. Polčas so dobili rokometaši RD Kopra s 15:13.
image3.


Začetek drugega polčasa so domači rokometaši odigrali na krilih zaključka prvega, imeli so celo priložnost za izenačenje na 17. Potem pa so nerazumljivo popustili in dovolili Koprčanom delni izid 5:1. Na polovici drugega polčasa so tako gostje vodili z 22:17, to prednost pa so tudi uspešno ubranili do končnega izida 22:28. Pri domačih se je predvsem v prvem polčasu izkazal že omenjeni Luka Logar, da gre za odličnega zunanjega igralca je nekajkrat pokazal tudi Tadej Sobotič. Pri gostujočih sta blestela vratar Marin Đurica s kar 15 obrambami ter organizator napada Matevž Žagar, ki je dosegel tudi 10 zadetkov.

RK Krško tako ostaja na zadnjem mestu, na srečo pa ima 4 tekme pred koncem prvenstva še vedno odprte možnosti za obstanek v 1.A ligi. Naslednja priložnost bo v petek, 21.4. v Mariboru, od koder pa se mora vrniti s parom točk.

V soboto, 15.4., se nadaljuje kadetska liga za razvrstitev od 13. do 18. mesta. V dvorano ŠC Krško ob 13:30 prihaja ekipa DRŠ Sebastjana Soviča iz Šoštanja.

Vir: RK Krško
« Nazaj na seznam