Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krški rokometaši izgubili v Ribnici

Objavljeno: Torek, 11.04.2023    Rubrika: Rokomet Sporočilo
image3.
V petek, 7. 4., je bila odigrana tekma 21. kroga 1.A državne moške rokometne lige med domačim RD Riko Ribnica in RK Krško.

Tekmo so bolje začeli domači, v 11. minuti je bilo na semaforju 9:2. Po obupnem začetku so se Krčani zbrali in v drugi tretjini prvega polčasa vzpostavili ravnotežje na igrišču. Zaključek prvega polčasa je pripadel Krčanom, ki so se na krilih dobrih obramb vratarja Luke Logarja ob polčasu približali na 3 gole zaostanka. Uvodne minute drugega polčasa so zopet pripadle domačinom, ki so v 38. minuti povedli s 26:20. A Krčani niso vrgli puške v koruzo.
image1.
Naredili so delni izzid 6:0 in izenačili na 26. Rezultatsko ravnotežje so držali do 30:30 v 51. minuti, potem pa so domači pobegnili in obdržali prednost do konca tekme, ki se je končala s 36:33. Pri Ribničanih sta izstopala zunanja igralca Ljevar in Hrastnik z devetimi oz. sedmimi zadetki. Devet golov je dosegel tudi Marko Sintič, v vratih pa je bil dobro razpoložen Jure Logar.

Kljub porazu Krčani ohranjajo realne možnosti za obstanek v prvoligaški druščini, saj za 12-uvrščeno RK Dobova zaostajajo le za dve točki. Naslednja priložnost za priključek bo že v sredo, 12.4.2023, ko ob 19:30 v dvorano ŠC Krško prihaja RD Koper. Čeprav bo nasproti sedmouvrščeni Koper, si obetamo zanimiv dvoboj, saj rokometaši Krškega iz tekme v tekmo dvigujejo formo in dokazujejo, da se lahko kosajo z na lestvici boljšimi ekipami.
 
Vir: RK Krško
 
« Nazaj na seznam