Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mini rokometni spektakel v Brežicah

Objavljeno: Ponedeljek, 06.03.2023    Rubrika: Rokomet Sporočilo
IMG_9161.
Po nekajletnem zatišju se rokomet znova vrača v Brežice. Ker je za razvoj odličnega športnika pomembna dobra priprava že od mlajših let, smo v Brežicah zelo ponosni na svojo rokometno šolo, ki je jeseni z novim vodstvom dobila nov zagon.

V soboto, 4. 3. 2023, je v brežiški športni dvorani Rokometni klub Brežice, pod okriljem Rokometne zveze Slovenije, organiziral Regionalni turnir v mini rokometu. Slednjega se je udeležilo kar 154 otrok oziroma 24 ekip iz 5 klubov (RK Brežice, RK Dobova, RK Krško, RK Sevnica in RK Radeče).

Rokometaši in rokometašice so tekme igrali na 3 igriščih, v treh starostnih skupinah. Tekmovali so otroci letnik 2013, 2014 in 2015/2016. Vsi so pokazali veliko rokometnega znanja, predvsem pa borbenosti in želje po igranju. Poleg tekmovanj smo otrokom pripravili tudi spretnostni poligon, na katerem so se preizkusili v različnih vajah.
IMG_9116.

Tekmovalce je pozdravila tudi maskota Rokometne zveze Slovenije, maček Roko, ki jih je zabaval med odmori.

V zahvalo za izpeljavo turnirja je brežiški klub v dar prejel igralni dres kapetana slovenske izbrane vrste, Jureta Dolenca, ki ga je klubskemu predsedniku, Luki Koprivcu, predal predstavnik RZS, Rok Košak.

Radi bi se zahvalili vsem klubom za sodelovanje, Rokometni zvezi Slovenije za zaupanje organizacije, našim sponzorjem in donatorjem, ki nam pomagajo pri uresničevanju naše vizije, ter vsem članom kluba za odlično izpeljavo.

Vir: RK Brežice
« Nazaj na seznam
»