Časopis za pokrajino Posavje
1.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Minuli vikend MRD Dobova brez konkurence

Objavljeno: Torek, 12.11.2019    Rubrika: Rokomet Sporočilo
MRD Dobova
Minuli vikend so rokometaši Moškega rokometnega društva Dobova odigrali štiri tekme in zabeležili štiri zmage. Na nacionalnem rokometnem parketu so zmago slavili mlajši dečki B, starejši dečki B, mladinci in člani.

Najbolj odmevna je bila zmaga Dobovčanov v 1. NLB ligi proti »sosednjemu« MRK Krka iz Novega mesta. Z novima dvema točkama je MRD Dobova po devetih krogih 1. slovenske rokometne lige utrdilo položaj na 4. mestu prvoligaške lestvice.
 
Člani bodo jesenski del prvenstva zaključili v zgornjem domu slovenskega rokometa

MRD Dobova1
Ne glede na izide v naslednjih krogih prvega dela prvenstva bodo Dobovčani obdržali mesto med prvih šest in bodo drugi oz. spomladanski del 1. NLB državne rokometne lige otvorili z realnim ciljem igrati v ligi za prvaka Slovenije. Izkušenemu in zagnanemu vodstvu kluba je uspelo sestaviti ekipo, ki navdušuje v prvenstvu in je, po besedah direktorja kluba Miša Kostevca popolnoma pripravljena na sprejem generalnega pokrovitelja. »Vse ostale ekipe na vrhu nacionalne rokometne lestvice imajo namreč vsaj dvakratnik dobovskega proračuna. Če želimo ohraniti standarde in razvoj posavskega rokometnega jedra ter sočasno zagotavljati nadaljnje vložke v prvoligaško člansko ekipo, ki je na nek način promotor rokometa v regiji in zaradi katere si mladi še bolj želijo vstopati v rokometni svet, je naslednji veliki cilj uprave pridobitev generalnega sponzorja.«
 
Hit prvenstva zanimiv televizijcem

Forma dobovskih rokometašev se dviguje tudi s pomočjo 8. igralca, ki ima v Dobovi že od nekdaj pomembno vlogo. Zato vse navijače vljudno vabijo k podpori s tribun že to nedeljo, 17.11.2019, ob 19. uri, ko v Dobovo prihaja Rokometni klub Maribor Branik. Tekmo bo snemal in prenašal tudi Šport klub.
 
Vir: MRD Dobova
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki