Časopis za pokrajino Posavje
21.02.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

MRD Dobova se po 24 letih vrača v končnico lige za prvaka Slovenije

Objavljeno: Torek, 10.03.2020    Rubrika: Rokomet Sporočilo
MRD foto 2020

Veselje dobovskih rokometašev po uvrstitvi v ligo za prvaka

Uvrstitev v ligo za prvaka Slovenije

Minuli petek so si igralci MRD Dobova z zmago v 21. krogu 1. NLB rokometne lige priborili uvrstitev v ligaški play-off oziroma v ligo za prvaka Slovenije. Po besedah direktorja Mihaela Kostevca je sezonski cilj dosežen. »Po 24 letih smo v vodstvu kluba uspeli sestaviti ekipo, ki navdušuje v prvenstvu in ima izkušeno ter kvalitetno jedro ekipe. Naša glavna aduta sta kolektivni duh in zvesti navijači,« dodaja direktor.

Dobovske prvoligaše vodi trener Benjamin Teraš, ki pravi, »da smo z ekipo MRD Dobova dosegli izvrsten rezultat, ki nam ga pred začetkom prvenstva ni pripisoval nihče. Igralci so sprejeli način dela in se na vsakem treningu trudijo, da izboljšajo svoje in ekipne sposobnosti. Le trdo delo in predanost vseh ob podpori vodstva je zaslužno za ta rezultat. Sezone seveda ni konec in v vsaki tekmi bomo še naprej dali vse od sebe. Vse se začne in konča na treningu in z zavzeto vadbo bomo nadaljevali. Mesto v končnici ni naš osnovni cilj, želim, da igralci napredujejo in ta napredek kažejo v tekmah proti najboljšim slovenskim ekipam. Pomembno je tudi, da zadržimo večino igralcev in tako že sedaj začnemo neke vrste pripravo za naslednjo sezono. Verjamem, da bodo vodilni to zagotovili in da nas bo lokalno okolje še dodatno podprlo, saj je to velik rezultat za šport v Dobovi in v občini Brežice.«

Nadaljevanje z delom na razvoju vseh selekcij

Čeprav je članska ekipa trenutno največji hit, glavno vodilo uprave MRD Dobova ostaja gradnja dela z mladimi in ohranitev standardov male šole rokometa. »Dolgoročni cilj je razviti t. i. domače/posavsko igralsko jedro, kar bomo dosegli z močno podporo mladinski ekipi in nadaljnjimi vložki v prvoligaško člansko ekipo, ki je na nek način promotor dobovskega rokometa in zaradi katere si mladi še bolj želijo vstopati v rokometni svet,« je zaključil Kostevc.

Vir: MRD Dobova
« Nazaj na seznam