Časopis za pokrajino Posavje
14.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Odlična tekma, odlično vzdušje, zmanjkale le točke

Objavljeno: Ponedeljek, 20.03.2023    Rubrika: Rokomet Sporočilo
image1.
V soboto je bila v Krškem odigrana tekma 18. kroga 1.A državne rokometne lige med RK Krško in RK Jeruzalem Ormož. V odličnem vzdušju, ki so ga pripravili številni navijači ter najmlajši rokometaši, sta tekmeca začela izenačeno, potem pa je pobudo prevzelo Krško. 

 Proti koncu polčasa je bila prednost Krčanov že tri gole, po prejetem zadetku v zadnji sekundi pa so Krčani na odmor odšli s prednostjo 15:14. Zagotovo najboljši polčas v Krčanov v letošnji izdaji prve lige, upoštevajoč tako igro rokometašev, kot tudi vzdušje v dvorani.

Žal so v drugem polčasu domači popustili. Ormožani so hitro povedli za dva zadetka, domači pa potem ves čas lovili zaostanek. Srednji igralci proti zelo gibljivi obrambi gostov niso uspeli pripraviti pravih priložnosti, napake v napadu pa sta učinkovito kaznovala Tilen Kosi in Nik Ćirović. V 42. minuti so Krčani dobili priložnost za izenačenje, potem pa so se Ormožani odlepili in vzdrževali varno prednost do konca tekme, ki se je končala z rezultatom 28:24 za goste.

Pri domačih je bil najbolj razpoložen Marko Sintić z devetimi zadetki, kar šest jih je dosegel v prvem polčasu, pri gostih pa že omenjena Kosi in Ćirović z desetimi oziroma sedmimi zadetki.

V soboto, 25. 3. 2023, Krčani gostujejo v Stični pri RK SVIŠ. Pomembna tekma v boju za obstanek v ligi bo ob 19. uri, iz Krškega pa bo za navijače organiziran brezplačni avtobusni prevoz (prijave e-pošta: info@rk-krsko.si).

Vabljeni pa že v sredo na tekmo kadetske lige, ko se bosta ob 17:30 v dvorani ŠC Krško pomerili ekipi RK Krško in RD Herz Šmartno.

Vir: RK Krško
« Nazaj na seznam