Časopis za pokrajino Posavje
24.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

»Oj, Dobova, oj, Dobova«

Objavljeno: Ponedeljek, 22.10.2018    Rubrika: Rokomet Sporočilo
20181020_203342

Veselje dobovskih igralcev in navijačev po tekmi

V napadu so začeli gosti, vendar smo se takoj obranili. V prvi minuti smo tako povedli z golom Marka Sintiča. V naslednjem napadu so Ormožani še izgubili žogo in dali našim fantom priložnost, da povečajo svojo prednost. Slednji so to izkoristili in se do 4. minute dobro branili, ko so gostje dosegli svoj prvi zadetek. Do 11. minute smo vodili, nato pa so ormoški vinarji rezultat izenačili. Vendar ne za dolgo, saj je dobovska ekipa znova povedla. Ekipa Ormoža je bila vedno blizu, le en ali dva gola zaostanka. Grešili in delali napake so tako oni kot tudi mi, vendar je bilo naših naposled nekaj več in gostje so v 27. minuti povedli. V 28. minuti pa nas je po prstih udaril še rdeči karton Borisa Jazbeca. V garderobe smo se odpravili z zaostankom dveh golov, 13:15.

V drugi polčas smo se podali z zaostankom, vendar smo ga hitro nadoknadili. Zopet je danes izjemno delo opravil naš vratar Tilen Leben, ki je obranil nekaj ključnih napadov gostujoče ekipe. Med drugimi tudi tistega v 32. minuti, ko je s polovice igrišča na prazen gol vrgel Anže Šoštarič, ko se je ta odbila od okvira vrat v roke Žaka Ciglarja, za katerega je bil naš Leben nepremagljiv. Od tega trenutka dalje zmo zopet prešli v vodstvo. Ormožani so sicer bili neprestano blizu, vendar smo se jim uspešno odmikali. Igra je bila zelo groba in napeta vse do zadnjih trenutkov. Gosti so v zadnji minuti po obrambi Šuleka uspeli izenačiti in tekmo skoraj obrnili v svojo korist. Nato pa je za zaključek v zadnjih sekundah za zmago z rezultatom 31:30 zadel Sintič.

Najboljši strelec tekme je bil Bojan Čudič z 9 zadetki, najboljši strelec dobovske ekipe pa tokrat Lucian Bura z 8 zadetki.

Pred premorom naslednji vikend nas v torek čaka še pokalna tekma v Ribnici, kjer bomo imeli priložnost, da jim vrnemo za poraz v ligaškem delu.

Lucian Bura: »Tekma je bila do zadnje sekunde zelo napeta, z golom v zadnji sekundi pa nam je le uspelo zmagati. Dobro smo igrali v napadu, v obrambi pa moramo še nekaj stvari popraviti. Na srečo nas je Tilen odlično držal v golu in konec koncev smo zelo zadovoljni. To je bila tretja zmaga zapored in veseli smo novih točk. V torek naš že čaka pokalna tekma proti Ribnici, potem pa malo odmora in regeneracije pred gostujočo tekmo v Novem mestu. Kot vedno tudi tam ciljamo na zmago.«

Frano Vujović, RK Jeruzalem Ormož: »To je bila odlična in trda tekma za obe ekipi. Dobovčani so se zelo borili v obrambi in napadu, vsak njihov strel je bil pomemben. Mislim, da je bilo za navijače užitek gledati takšno tekmo. Žal smo zopet izgubili, vsaka točka nam je zelo pomembna in trudili se bomo, da bomo iz treninga v trening boljši. V vsako tekmo se bomo podali zelo resno in upam, da bomo na naslednjih uspeli zmagati in domov prinesti nove točke. Sedaj nas čaka malo premora in rekreacije, nato pa gremo dalje.«

MRD Dobova : RK Jeruzalem Ormož 31:30 (13:15)

MRD DOBOVA: Dular, Markušić 6 (1), Rožman, Leben, Kučič 1, Polutnik, Bura 8, Majić 2, Jazbec, Zavodnik 4, Krnc, Šušnjara, Kunst 2, Sintič 5 (1), Hotko 1, Novak 2. Trener: Sandi Markl.
7-metrovke: 2/2
Izključitve: 10 minut

RK JERUZALEM ORMOŽ: Šulek, Bogadi 6, Šoštarič 1, Čudič 9, Žuran 5, Horvat, Škrinjar, Kocbek 3, Balent, Niedorfer, Kosi, Ozmec, Vujović 6, Ciglar. Trener: Silvo Kirič.
7-metrovke: 2/3
Izključitve: 10 minut

Vir: MRD Dobova
« Nazaj na seznam