Časopis za pokrajino Posavje
21.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pomembna zmaga Dobove v domači dvorani

Objavljeno: Ponedeljek, 11.02.2019    Rubrika: Rokomet Sporočilo
sviš 2
Dobovski rokometaši so v soboto v domači dvorani zabeležili pomembno zmago proti ekipi SVIŠ iz Ivančne Gorice. V nadaljevanju poročilo o tekmi, ki so ga poslali iz kluba.

Tekmo je v napadu začela ekipa SVIŠ-a. Prvi napad so zapravili in naši fantje so jim takoj vrnili. S trdno obrambo so ustavljali napad nasprotne ekipe. Slednji so dobro igrali s svojim krožnim napadalcem in si izborili tudi nekaj najstrožjih kazni. Dobovčani so vodili skozi celoten prvi polčas, prvo najvišjo prednost (+4) so imeli v 15. minuti,
sviš 3
ko je za 8:4 zadel Domen Novak. Ivančani so se nam v 26. minuti po zadetku Zafrana iz 7. metrov uspeli približati na le gol zaostanka, vendar smo se z učinkovitimi protinapadi znova uspeli oddaljiti. V garderobe smo se odpravili s prednostjo 15:13.
 
V drugi polčas smo se podali odločno, željni zmage. Svojo prednost smo malce povečal in jo konstantno držali. Slednja je tudi v drugem polčasu narasla do +4, vendar se ni obdržala.
sviš 1
Z dobrimi obrambabmi svojih vratarjev in zadetki na nasprotni strani, so gostje zmanjšali svojo prednost, vendar ne dovolj. Zaradi grobega prekrška je v 49. minuti rdeči karton dobil Matevž Kunst in do konca smo morali odigrati z igralcem manj. Ekipa SVIŠ-a je poskusili do žoge priti z globoko obrambo proti sredini igrišča toda dobovski fantje so žogo zadržali in z zadetkom Sintiča v zadnji minuti slavili z rezultatom 32:30.
 
Na tekmi je v dobovskem dresu na mestu krožnega napadalca prvič zaigral tudi novi član ekipe, Madžar Mark Istvan Kovacs.
 
Lucian Bura, MRD Dobova: »Celotno tekmo smo vodili in držali razliko. Na koncu je malcepopustila koncentracija in ekipa SVIŠA-a se nam je uspela približati. Zmaga za nas ni bila vprašljiva, zadržali smo žogo in na koncu zmagali.«
 
Simon Stopar, RK SVIŠ Ivančna Gorica: »Borba je bila prava, vendar obramba znova ni bila na mestu, saj smo skozi sredino prejeli preveč golov. V napadu je še nekako šlo, vendar menim da nas je nocoj pokopala obramba. V odločilnih trenutkih smo naredili nekaj napak, pokazala se je naša neizkušenost in znova smo izgubili z majhno razliko. Ostajamo pri dveh točkah in se borimo naprej.«
 
MRD Dobova: Dular, Markušić 5, Rožman, Leben, Polutnik, Humek, Bura 10, Kovacs 2, Jazbec, Mladkovič, Krnc, Šušnjara 3, Kunst 1, Sintič 6, Hotko 1, Novak 4(2)
 
Trener: Damjan Radanovič
7-metrovke: 2/2
Izključitve: 10 minut
 
RK SVIŠ Ivančna Gorica: Knez 4, Zafran 4(4), Tekavčič, Hrovat, Stopar 8, Škorc, Košir Matej 6, Pirnat, Struna, Kutnar 2, Željko 1, Vencelj, Košir Matic 5(1), Kutnar, Košir D., Vidmar
 
Trener: Aleksander Polak
7-metrovke: 5/7
Izključitve: 6 minut

Vir: MRD Dobova
 
« Nazaj na seznam