Časopis za pokrajino Posavje
11.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Poraz Dobovčanov v Novem mestu

Objavljeno: Nedelja, 04.11.2018    Rubrika: Rokomet Sporočilo
krka1_n
V Novo mesto smo se odpravili po zmago, a brez glavnega trenerja. Prvi polčas smo se močno borili, a v drugem izgubili vse možnosti za novi točki. Sledita dve domači tekmi!

V Dvorani Marof smo tekmo začeli v napadu. Obramba je postavila zid in domačinom onemogočila, da bi prišli do zadetka. Slednjega so krkaši dosegli šele v 6. minuti za rezultat 1:3. Kot smo pričakovali, so bili naši nasprotniki na nas dobro pripravljeni. Kljub poškodbam so uspeli sestaviti ekipo in se nam močno upirali. Uspelo nam je držati prednost enega ali dveh golov vse do 16. minute, ko so domačini zadeli za izenačenje 7:7.
krka0_n
Odlično se je razbranil novomeški vratar Aleksandar Tomić, ki je v prvem polčasu zbral že 12 obramb! Nekoliko manjši odstotek je imel Tilen Leben, vendar še vedno dobro branil dobovska vrata. V 11. minuti je z dvojno obrambo na noge dvignil tako navijače kot tudi ekipo. Krkaši so nas le ujeli in v 18. minuti prišli do prvega vodstva. Slednje se je do konca polčasa še nekolikokrat zamenjalo, vendar v garderobe so se s prednostjo 15:14 odpravili domačini.
krka2_n

 
Drugi polčas smo odprli v slogu domačinov, do zadetka smo prišli šele v 34. minuti, medtem pa so igralci Krke svojo prednost povečali še za en gol. Še vedno smo bili blizu, vendar jih nikakor nismo mogli ujeti. Zagotovo je temu botroval razbranjeni Tomić, ki je dobovskemu napadu povzročal preglavice. Novomeščani so v 41. minuti prišli do delnega izida 3:0 in vodili že z rezultatom 22:18. Vzeli smo minuto odmora, vendar brez učinka. Gostitelji so nas v naslednjih minutah popolnoma nadigrali. Sami smo naredili veliko napak in izgubili nekaj žog, Tomić pa je obranil še tisto, kar je uspelo priti do gola. Do najvišje prednosti +8 golov so rokometaši Krke prišli v 48. minuti po zadetku najstrožje kazni Leona Raša. V 51. minuti je rdeči karton zaradi treh izključitev dobil domači igralec Jan Irman. Do konca nam je prednost Novomeščanov uspelo zmajšati na +7 in domačini so slavili z rezultatom 35:28.
 
Najboljša strelca sta bila Jernej Papež in Marko Sintič s po 9 zadetki. Pričakovali smo veliko, vendar nam ni uspelo. Na klopi je bil v Novem mestu v vlogi glavnega trenerja Damjan Radanovič. Glavni trener Sandi Markl je bil zaradi kazni primoran izpustiti tekmo proti Krki, saj je na domači tekmi proti Dolu dobil modri karton.

V nadaljevanju nas čakata dve domači tekmi, prva proti RK Urbanscape Loka naslednjo soboto, 10. 11. 2018, in nato 17. 11. 2018 še proti RD Koper.
 
Marko Sintič, MRD Dobova: »Na današnji dvoboj s Krko smo zagotovo šli po zmago. V prvem polčasu smo igrali zelo dobro v obrambi in v napadu prihajali do zaključnih strelov. Ker smo zgrešili nekaj stoodstoninh priložnosti, smo na koncu prvi polčas izgubili, čeprav bi bil lahko rezultat v našo korist. V drugem polčasu je na njihovi strani brez dvoma vratar Tomić preobrnil tekmo. Z nekaj ključnimi obrambami so uspeli narediti razliko štirih, petih zadetkov in prednost nato še večali. Na koncu, rezultat je kakršen je, sedaj moramo gledati naprej. Nič še ni izgubljeno, čakata nas dve domači tekmi, na katerih želimo točke obdržati doma.«
 
Leon Rašo, MRK Krka: »Tekmo smo nekoliko slabše začeli, vendar smo z večjo zbranostjo in borbenostjo v obrambi nadoknadili in nato v drugem polčasu naredili prednost. Sledita tekmi s Koprom in Celjem in želimo si novih točk.«
 
MRK Krka: Rašo L. 5 (4), Bevec, Didovič 2, Okleščen 4, Pršina 4, Tomić, Irman 2, Jakše 4, Klemenčič, Rašo D., Batagelj 1, Papež 9 (1), Kukman 1, Matko 1, Imperl, Florjančič 1.
Trener: Mirko Skoko
7-metrovke: 5/5
Izključitve: 10 minut
 
MRD Dobova: Dular 2, Markušić 4 (2), Leben, Kučič, Polutnik, Humek, Bura 2, Majić 1, Jazbec, Zavodnik, Krnc 1, Šušnjara 1, Kunst 2, Sintič 9 (2), Hotko 1, Novak 2.
Trener: Radanovič Damjan
7-metrovke: 4/5
Izključitve: 16 minut

Vir: MRD Dobova
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki