Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Praznični rokometni turnir v Krškem

Objavljeno: Torek, 06.06.2023    Rubrika: Rokomet Sporočilo
image00049_resize_99
V sklopu praznika mestne občine Krško smo v soboto, 3.6.2023, v Rokometnem klubu Krško organizirali 1. mednarodni turnir v mini rokometu »Krško CUP 2023.«

Turnirja se je udeležilo 29 ekip, ki so se med seboj pomerile po starostnih kategorijah. Turnir sta odprla predsednik RK Krško Robert Planinc in podžupanja Mestne občine Krško Brigita Piltaver Imperl.
 
Na turnirju so sodelovale ekipe rokometnih klubov, RK Trimo Trebnje, RK Metlika, RK Brežice, ŽRK Duplje Tržič, RD Herz Šmartno, RK Črnomelj, RK Radeče Papir Nova, RK Dol TKI Hrastnik, RK Frankstahl Radovljica, RK Rudar in RK Krško. Ekipe domačega kluba RK Krško so zasedle 2. mesto in dvakrat 3. mesto.
20230603_102300

 
V sklopu turnirja so potekale tudi druge dejavnosti. Športna zveza Krško je za udeležence izvajala delavnico z veslaškimi trenažerji, ob igrišču je potekalo tekmovanje za najnatančnejši met, imeli smo tudi srečelov z bogatimi nagradami, za lačne in žejne organizirano prodajo hrane in pijače, za dobro vzdušje pa je poskrbela tudi maskota RKS Meta. Vsi igralci turnirja so prejeli spominsko majico ter knjigo o rokometu.   
 
Pri uspešni izvedbi turnirja Krško CUP 2023 smo svoj trud vložili članice in člani RK Krško, s svojimi prispevki pa sponzorji, katerim se v klubu še enkrat zahvaljujemo.

Športna sobota ni bila toliko usmerjena k samim rezultatom, temveč druženju, pridobivanju novih izkušenj, prijateljstev ter ustvarjanju športnega duha med otroki. Obrazi nasmejanih ter zadovoljnih otrok so potrditev, da je turnir uspel in da mora ostati del tradicije krškega rokometa! Glede na število prijavljenih otrok se za prihodnost rokometa zagotovo ni bati. Ob tej priložnosti bi radi povabili vse starše, da svoje otroke že v prihodnjem šolskem letu vpišite v šolo rokometa v RK Krško.
 
Vir: RK Krško      
 
« Nazaj na seznam
»