Časopis za pokrajino Posavje
14.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prepričljiva zmaga RK Krško nad RK Velika Nedelja

Objavljeno: Ponedeljek, 20.11.2023    Rubrika: Rokomet Sporočilo
DSC_3987_2_small
V soboto, 18. 11. 2023, se je v dvorani ŠČ Krško odvil 10. krog 1.B državne rokometne lige, kjer sta se pomerili ekipi RK Krško in RK Velika Nedelja. Domačini so se izkazali z izjemno predstavo, ki je prinesla prepričljivo zmago s končnim rezultatom 37:23.

Rokometaši RK Krško so stopili na igrišče z odločnostjo in energijo, ki je narekovala potek celotnega srečanja. Od prve minute so postavili visok ritem igre ter s hitrimi in natančnimi napadi že v prvem polčasu pokazali, da nameravajo nadzirati potek srečanja. Z izjemno obrambo so omejili nasprotnike, kar je pripomoglo k temu, da je bil rezultat ob polčasu v njihovo korist zavidljivih 22:9.

Tekma je bila v drugem delu enako dinamična in zanimiva. Rokometaši RK Velika Nedelja so se sicer trudili zmanjšati zaostanek, vendar so naleteli na odlično organizirano in zavzeto obrambo domačih. Ekipa RK Krško je ohranjala visok nivo igre, predvsem pa so blesteli z učinkovitimi protinapadi in natančnimi streli na gol.
DSC_4016_2_small


Najboljši strelec domače ekipe je bil Adam Seferović, ki je prispeval 7 zadetkov, na strani RK Velika Nedelja pa je izstopal Blaž Majhen z 10 zadetki, a kljub njegovim prizadevanjem niso uspeli zlomiti trdne obrambe domačih.

Zmaga v 10. krogu je ekipi prinesla dodatni dve točki, fantje ostajajo neporaženi in na prvem mestu lestvice 1.B državne rokometne lige.
DSC_4119_2_small


Naslednja preizkušnja jih čaka že v soboto, ko odhajajo na gostovanje v Izolo, naslednja domača tekma pa bo 2.12.2023, ko se bodo pomerili proti ekipi RD Moškanjci-Gorišnica.

Poleg izjemnih dosežkov članske ekipe RK Krško, se rokometna strast in uspehi nadaljujejo tudi v rokometnem podmladku kluba. Mlajše kategorije so v zadnjih dneh zabeležile vrsto odličnih rezultatov, kar kaže na obetaven razvoj mladih rokometašev.

Starejši dečki A in starejši dečki B pa so se v petek pomerili z ekipama RD Rudar v Trbovljah. Starejši dečki A so slavili zmago z rezultatom 26:28, medtem ko so starejši dečki B prav tako pokazali svoj rokometni talent in zmagali s prepričljivim rezultatom 25:31.

Kadeti RK Krško so v soboto navdušili v Rdeči dvorani, kjer so zabeležili tesno zmago proti RK Gorenje Velenje z rezultatom 25:26. Mladi rokometaši so s svojo borbenostjo in znanjem pokazali, da so pripravljeni na težke tekme, ter da jih čaka svetla prihodnost.

Vir: RK Krško, foto: Davorin Arnuga
« Nazaj na seznam